Рубрики
МЕНЮ
Виолетта Комаровская
Шоколад може негативно вплинути на процес засвоєння кальцію організмом. Але це трапиться лише в тому випадку, якщо людина буде з'їдати занадто багато ласощів. Про це розповів лікар Євген Комаровський у своєму мікро-блозі в Instagram.
Шоколад. Фото: craft-retro.ru
Какао-боби, з яких і виробляють, мабуть, одні з найпопулярніших ласощів, дійсно містять в собі речовини, що перешкоджають нормальному засвоєнню кальцію. Це оксалати — солі щавлевої кислоти. Разом з кальцієм в організмі вони утворюють з'єднання оксалат кальцію. Воно нерозчинне і, відповідно, не може бути всмоктане клітинами.
І все ж небезпека під шоколадною обгорткою криється.
Шоколад не стане загрозою для здоров'я кісток і організму в цілому, якщо їсти його потроху.
Раніше "Коментарі" розповідали про те, як приготувати смачний гарячий шоколад вдома.
Новини