Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти в жодному разі не можна їсти на сніданок
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти в жодному разі не можна їсти на сніданок

Лікар-дієтолог Юлія Чехоніна розповіла, які продукти обов'язково потрібно виключити з ранкового раціону

27 червня 2021, 08:45 comments1105
Поділіться публікацією:

Сніданок повинен бути корисним і правильно збалансованим. Тільки в цьому випадку він додасть організму енергії і сил на весь день. Але є продукти, які потрібно виключити з ранкового раціону, і лікар-дієтолог Юлія Чехоніна перерахувала основні з них.

Які продукти в жодному разі не можна їсти на сніданок

Що не можна їсти на сніданок / Фото: PIxabay

За словами фахівця, на сніданок потрібно відмовитися від будь-якої смаженої їжі, тому що вона може викликати неприємні наслідки для здоров'я, зокрема, загострити панкреатит, холецистит і жовчнокам'яну хворобу. Плюс до всього, часте вживання смажених страв призведе до ожиріння та інших проблем.

А от фрукти та ягоди можна додати в ранкову трапезу, але тільки поєднуйте їх з іншими продуктами, наприклад, грецьким йогуртом, цільнозерновою кашею або сиром. Не використовуйте при цьому каші швидкого приготування, тому що в їх складі багато цукру і різних добавок, однак практично відсутня клітковина.

Інші експерти стверджують, що вранці варто відмовитися від чаю з бутербродами і сиром, тому що таніни, що входять до складу напою, зв'язують кальцій, яким багаті молочні продукти, до нерозчинних відкладень. А це загрожує каменеутворенням у жовчному міхурі.

Нагадаємо, ранковий прийом їжі допомагає нормалізувати травлення, рівень глюкози в крові і роботу серцево-судинної системи. Саме тому регулярна відмова від нього може серйозно "підірвати" здоров'я. Що ж станеться з організмом, якщо ви будете відмовлятися від сніданку?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтолог Андрій Бобровський розповів, яким має бути ранковий прийом їжі і чи варто на сніданок вживати солодощі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини