Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Курячі яйця – популярний продукт на нашому столі та дуже поживний. Але з чим його краще не поєднувати?
Курячі яйця / Фото: Unsplash
Насамперед дієтологи відзначили курячі яйця та рибу. Обидва ці продукти окремо дуже корисні, але разом призведуть до втрати харчової цінності один одного. Головна з них – проблеми із засвоєнням омега-3 ненасичених жирних кислот – найкориснішої речовини риби.
Схожа ситуація і з рисом. Щоб отримати максимальну користь від цього злаку, його слід вживати окремо.
Таке поєднання, швидше за все, здивує багатьох людей, оскільки подібну комбінацію можна знайти у багатьох відомих і популярних страв: курячі яйця не можна поєднувати з картоплею. Йдеться як про гарячі страви, так і салати. При попаданні в шлунок разом два ці продукти викликають проблеми з травленням. Також картопля перешкоджає засвоєнню кальцію і заліза, який знаходиться в яйцях. Їх також не можна поєднувати з молочними продуктами.
І остання порада від дієтологів – не поєднувати яйця із фруктами. Якщо обидва ці продукти одночасно потраплять у стравохід, у людини почнуться проблеми із травленням, оскільки фрукти переваряться швидше за яйця.
Нагадаємо, експерти прогнозують збільшення вартості курячих яєць до 40 гривень за десяток. Зміна цін може статися у зв'язку з подорожчанням електроенергії, що є основою під час обігріву приміщень із птахами.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що перепелині яйця повинні періодично з'являтися в раціоні, тому що вони мають низку лікувальних властивостей. Яких саме?
Читайте також, при яких захворюваннях не можна їсти курячі яйця.
Новини