Головна Новини Здоров'я дієта і харчування При яких захворюваннях не можна їсти яйця
commentss НОВИНИ Всі новини

При яких захворюваннях не можна їсти яйця

Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, при яких захворюваннях варто відмовитися від вживання яєць

29 серпня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Яйця — один із найпопулярніших продуктів на нашому столі, який містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Але, як і у будь-якого іншого продукту, у яєць є низка протипоказань. Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, кому варто обмежити їх у раціоні.

При яких захворюваннях не можна їсти яйця

Кому не можна їсти яйця. Фото: Shutterstock / Fotodom

Спеціаліст зазначила, що яйця вважаються високоалергенним продуктом, тому їх потрібно виключити зі свого меню людям, які страждають індивідуальною непереносимістю, наприклад, при алергії на курячий білок. Також від яєць варто відмовитися пацієнтам із підвищеним холестерином у крові й тим, хто страждає на цукровий діабет, тому що часто у них пошкоджені судини, а значить є підвищений ризик розвитку атеросклерозу.

Серед інших протипоказань — панкреатит (запалення підшлункової залози), проблеми з печінкою і жовчним міхуром, а також кислотний рефлюкс. Але при цьому захворюванні заборона на вживання яєць не сувора, продукт дозволяється їсти протягом дня, але тільки не на вечерю (мінімум за 3 години до сну). Це пов'язано з тим, що в горизонтальному положенні ризик викиду кислоти у стравохід збільшується.

Експерт також зазначила, що курячі яйця не варто давати дітям до року, а після року — не більше чверті жовтка.

Нагадаємо, лікарі не радять вживати персики людям, у яких є шлунково-кишкові захворювання, наприклад, виразка або гастрит, а також тим, у кого діагностовано цукровий діабет, панкреатит, ожиріння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що помідори є дуже корисним овочем завдяки вмісту в них речовини лікопену, яка зменшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та онкологічних захворювань. Але деяким людям вживання томатів може бути протипоказано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини