Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Кому не можна їсти помідори й чому вони небезпечні
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому не можна їсти помідори й чому вони небезпечні

Лікар також розвінчала міфи про вживання томатів

22 червня 2021, 09:49
Поділіться публікацією:

Помідори є дуже корисним овочем, завдяки вмісту в ньому речовині лікопену, яка зменшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи й онкологічних захворювань. Але деяким людям вживання томатів може бути протипоказано й овоч варто виключити з раціону.

Кому не можна їсти помідори й чому вони небезпечні

Кому не можна їсти помідори й чому вони небезпечні - фото з відкритих джерел

Зокрема, краще не вживати в їжу помідори, якщо вони викликають у людини печію. Так вважає лікар-дієтолог, ендокринолог Альбіна Коміссарова, пише OBOZREVATEL.

"Але це індивідуальна реакція, а не рекомендація для всіх", — підкреслила фахівець.

Лікар також розвінчала міфи про вживання томатів, зокрема про те, що помідори багаті дубильною кислотою, що підвищує кислотність шлункового соку і призводить до виразки.

"Концентрація шлункового соку шикарно регулюється нашим організмом в залежності від їжі, що поступає, і вже точно жоден продукт не здатний викликати виразку або гастрит. Туди ж і цитрусові", — повідомила лікар.

Раніше видання "Коментарі" писало, що багато людей зберігають помідори в холодильнику, щоб вони довше залишалися свіжими. Але виявляється, холодна температура погіршує аромат і смакові якості цього овоча. Американські вчені за допомогою дослідження довели, що помідори можна зберігати при температурі нижче 12 градусів, тому що вона впливає на летючі речовини, які входять до складу цих овочів. Вони дуже чутливі до холоду і знижують функціональність генів, відповідальних за аромат і смакові якості цього плоду. Якщо потримати овоч в холодному місці, а потім залишити на добу в кімнаті, відновити його смак і запах не вдасться. Це обумовлено кількістю білкових речовин, які відповідають за синтез ароматичних інгредієнтів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини