Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти не варто запивати молоком
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти не варто запивати молоком

Лікар-терапевт Марина Астаф'єва розповіла, які продукти не бажано запивати молоком

29 листопада 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Навколо вживання молока ходить безліч суперечок. Але так чи інакше, цей продукт має як низку позитивних властивостей, так і протипоказань. Лікар-терапевт Марина Астаф'єва розповіла, які продукти не варто змішувати з молоком.

Які продукти не варто запивати молоком

Що не можна запивати молоком / Фото: Shutterstock.com

Насамперед до цього списку входять солоні огірки та оселедець. Про несумісність цих продуктів із молоком знають, мабуть, усі. Але напоєм також не варто запивати овочі, тому що вони можуть викликати метеоризм (підвищене газоутворення), а у поєднанні з молоком ще й викликати гострі проблеми зі шлунково-кишковим трактом. І це стосується не лише сирих овочів, які не проходять термічної обробки. Ну і не варто ризикувати, звичайно, із квашеною капустою.

Як не дивно, але деякі фрукти теж не слід запивати молоком. Людям, які мають проблеми зі шлунком, варто уникати поєднання апельсина і молока. В результаті може виникнути здуття живота, болі та "тяжкість".

До речі, багато хто наївно вважає, що в'язку хурму можна запросто запити молоком, щоб позбутися неприємного післясмаку. Можливо, молоко і справді допоможе вам у розв'язання цього питання, але подібне поєднання здатне викликати справжній ураган у шлунку і призвести до розладу кишківника.

Нагадаємо, що британський лікар Радж Каран також заявив, що молоко жодним чином не впливає на зміцнення кісткової системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що випивати склянку теплого молока перед сном — це традиція, яка передається з покоління в покоління як спосіб розслабитися, зменшити занепокоєння та сприяти спокійнішому нічному сну. Але чи правда, що випите перед сном молоко приносить користь?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини