Головна Новини Здоров'я дієта і харчування «Це найбільша брехня»: лікар розвіяв міф про користь молока
commentss НОВИНИ Всі новини

«Це найбільша брехня»: лікар розвіяв міф про користь молока

Британський лікар Радж Каран розвіяв найпопулярніший міф про користь молока і його вплив на стан кісток

4 жовтня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Мабуть, всі чули, про те, що для зміцнення кісток потрібно пити більше молока. Але як виявилося, деякі наукові дослідження спростовують цей факт. Британський лікар Радж Каран також заявив, що молоко ніяк не впливає на зміцнення кісткової системи.

«Це найбільша брехня»: лікар розвіяв міф про користь молока

Лікар розвіяв міф про користь молока (фото з відкритих джерел)

Відзначається, що популярний напій містить лактозу і казеїн, останній є окислювачем. Вживання молока створює в організмі кислотну середу, і щоб нейтралізувати її підвищений рівень, організм використовує кальцій (лужний продукт), який при нестачі він може витягувати з кісткової тканини. Тобто, замість того, щоб зміцнювати кістки, молоко може, навпаки, робити їх слабшими.

"Це найбільша брехня, яку вам говорили в життя. Вам не потрібно пити молоко, щоб зміцнити кістки. Це пропаганда від великих молочних корпорацій", — висловився Радж Каран.

Інші дослідники говорять, що споживання 2 і більше склянок молока в день не дає ніякої допомоги кістковій системі, а може навіть нашкодити. Але це не привід відмовлятися від "молочки", адже натуральний сир, кефір і йогурт мають низький рівень вмісту лактози й галактози, а значить не призводять до закислення організму.

Нагадаємо, дієтолог Фріда Хардж-Вестман розповіла, якою буде реакція організму, якщо ви відмовтеся від молочних продуктів

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що оптимальною кількістю в день для дорослої людини є 240-250 мл молока. При цьому все ще дозволяється без проблем вживати іншу молочну продукцію — сир, йогурт, масло тощо.

Читайте також, що в Україні щомісяця дорожчає молоко: як відрізняються ціни у регіонах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини