Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як організм реагує на відмову від молочних продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як організм реагує на відмову від молочних продуктів

Дієтолог Фріда Хардж-Вестман розповіла, якою буде реакція організму, якщо ви відмовтеся від молочних продуктів

15 липня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Навколо вживання молочних продуктів існує безліч суперечок, тому що одні експерти доводять їх користь, а другі — рекомендують обмежити в раціоні. Так чи інакше, будь-яка група продуктів забезпечує нас життєво важливими речовинами, тому, якщо ви вирішили обмежити "молочку" в раціоні, дізнайтеся з якими реакціями організму вам доведеться зіткнутися.

Як організм реагує на відмову від молочних продуктів

Відмова від молочних продуктів / Фото: kakprosto.ru

Дієтолог Фріда Хардж-Вестман зазначила, що після відмови від молока, сиру й інших продуктів, у вас може зникнути метеоризм, якщо ви часто скаржилися на цю проблему. Американські дослідники з'ясували, що 65% населення світу має проблеми з переварюванням молока, а все через нестачу лактози. Якщо ви обмежите "молочку" в раціоні, цілком ймовірно, ваше травлення покращиться і здуття поступово пройде.

Але є і зворотна сторона такого рішення. Дієтолог каже, що відмова від молочних продуктів може негативно відбитися на роботі кишківника, оскільки в кефірі/йогурті містяться корисні бактерії, які поліпшують стан цього органу.

Але раціон без молочних продуктів може поліпшити стан шкіри, вона стане більш зволоженою, а почервоніння і висипання пройдуть. Крім того, у вас стабілізується настрій. Однак, відмова від "молочки" може привести до потенційного дефіциту поживних речовин, наприклад, кальцію.

Нагадаємо, експерти розповіли, чим в раціоні можна замінити молочні продукти, якщо ви вирішили від них відмовитися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що пробіотики дуже потрібні нашому організму, тому що зміцнюють імунітет, покращують роботу травної системи, а також перешкоджають розвитку багатьох захворювань. Є багато препаратів, які містять ці бактерії, але поповнити їх запас можна і за допомогою звичайних продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини