Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чи корисно пити на ніч молоко
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи корисно пити на ніч молоко

Чашка молока перед сном - це хороша ідея?

22 липня 2021, 22:38
Поділіться публікацією:

Випивати склянку теплого молока перед сном — це традиція, що передається з покоління в покоління як спосіб розслабитися, зменшити занепокоєння і сприяти більш спокійному нічному сну. Але чи правда, що випите перед сном молоко приносить користь?

Чи корисно пити на ніч молоко

Користь молока перед сном. Фото з відкритих джерел

У молоці і молочних продуктах міститься триптофан — амінокислота, що сприяє засипанню. Триптофан має заспокійливу і седативну дію, що може викликати сон.

У багатьох випадках людям, в яких виникають проблеми із засипанням через стрес, стакан молока перед сном зазвичай допомагає отримати таке необхідне розслаблення і 8-годинний сон.

Однак деякі експерти все ж вважають інформацію про те, що молоко викликає сон, — міфом. На їхню думку, це більше психологічний ефект і асоціація з дитинством, коли батьки на ніч давали стакан молока. Тобто, ефекту від самого молока немає, людина сама вірить у це, спираючись на дитячі спогади.

Молоко, випите на ніч, має безліч переваг для шкіри. Регулярне його вживання може поліпшити її стан. У цьому продукті міститься вітамін B12, який може допомогти запобігти втраті еластичності, а колаген надає шкірі красивого блиску. Вітамін А, що міститься в молоці, може сприяти утворенню нових клітин і допомагає боротися з різними шкірними захворюваннями.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про п'ять причин щодня їсти нектарин і про те, як він впливає на наш організм. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, які три продукти найбільш корисні для серця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини