Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти не повинні зберігатися на одній полиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти не повинні зберігатися на одній полиці

Експерти розповіли, які продукти не можна зберігати на одній полиці в холодильнику, і пояснили чому

12 травня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

Свіжість продуктів залежить не тільки від температурного режиму, хімічного складу, вологості повітря, але й від наявності інших продуктів, які є "сусідами" на полиці в холодильнику. Так, виявляється не всі продукти можуть "дружити".

Які продукти не повинні зберігатися на одній полиці

Які продукти не повинні зберігатися на одній полиці (фото з відкритих джерел)

Огірки та помідори. Експерти не радять зберігати разом ці овочі, попри те, що багато хто вважає їх ідеальним тандемом. Річ у тому, що огірки чутливі до газу, який виділяється томатами. Він провокує швидке дозрівання овочів. Якщо ви будете зберігати їх поруч, то огірки швидко почнуть гнити.

Гарбуз і груші / яблука. Виявляється, що гарбуз не "дружить" із фруктами та вимагає окремого простору. Разом груші / яблука і гарбуз можна зберігати лише в тому випадку, якщо фрукти ще не дозріли.

Яблука та апельсини. Ці продукти також "ворогують". Навіть якщо вони не будуть торкатися один одного, почнуться процеси гниття. Яблука бажано зберігати в пакеті на нижній полиці, а для апельсинів підійде сітка.

Картопля і цибуля. Ці овочі добре поєднуються в готовій страві, але не на полиці в холодильнику. Експерти кажуть, що навіть дві-три цибулини можуть спровокувати "цвітіння" ящика картоплі протягом тижня.

Нагадаємо, багато господинь зберігають помідори в холодильнику, щоб вони довше залишалися свіжими. Але холодна температура може погано вплинути на аромат і смакові якості цього овочу. Чому так відбувається?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що простір у холодильнику має бути правильно організованим, тоді продукти залишатимуться свіжими тривалий час. Наприклад, яйця не можна зберігати у дверцятах, попри те, що для них там є спеціальні місця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини