Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Свіжість продуктів залежить не тільки від температурного режиму, хімічного складу, вологості повітря, але й від наявності інших продуктів, які є "сусідами" на полиці в холодильнику. Так, виявляється не всі продукти можуть "дружити".
Які продукти не повинні зберігатися на одній полиці (фото з відкритих джерел)
Огірки та помідори. Експерти не радять зберігати разом ці овочі, попри те, що багато хто вважає їх ідеальним тандемом. Річ у тому, що огірки чутливі до газу, який виділяється томатами. Він провокує швидке дозрівання овочів. Якщо ви будете зберігати їх поруч, то огірки швидко почнуть гнити.
Гарбуз і груші / яблука. Виявляється, що гарбуз не "дружить" із фруктами та вимагає окремого простору. Разом груші / яблука і гарбуз можна зберігати лише в тому випадку, якщо фрукти ще не дозріли.
Яблука та апельсини. Ці продукти також "ворогують". Навіть якщо вони не будуть торкатися один одного, почнуться процеси гниття. Яблука бажано зберігати в пакеті на нижній полиці, а для апельсинів підійде сітка.
Картопля і цибуля. Ці овочі добре поєднуються в готовій страві, але не на полиці в холодильнику. Експерти кажуть, що навіть дві-три цибулини можуть спровокувати "цвітіння" ящика картоплі протягом тижня.
Нагадаємо, багато господинь зберігають помідори в холодильнику, щоб вони довше залишалися свіжими. Але холодна температура може погано вплинути на аромат і смакові якості цього овочу. Чому так відбувається?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що простір у холодильнику має бути правильно організованим, тоді продукти залишатимуться свіжими тривалий час. Наприклад, яйця не можна зберігати у дверцятах, попри те, що для них там є спеціальні місця.
Новини