Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато людей зберігають помідори в холодильнику, щоб вони довше залишалися свіжими. Але виявляється, холодна температура погіршує аромат і смакові якості цього овоча. Чому так відбувається?
помідори (фото з відкритих джерел)
Американські вчені за допомогою дослідження довели, що помідори можна зберігати при температурі нижче 12 градусів, тому що вона впливає на летючі речовини, які входять до складу цих овочів. Вони дуже чутливі до холоду і знижують функціональність генів, відповідальних за аромат і смакові якості цього плоду. Якщо потримати овоч в холодному місці, а потім залишити на добу в кімнаті, відновити його смак і запах не вдасться. Це обумовлено кількістю білкових речовин, які відповідають за синтез ароматичних інгредієнтів.
З цієї причини помідори найкраще зберігати в сухому і затемненому місці, наприклад, в коморі або підвалі. Звичайно важливо враховувати, як сорт помідорів, так і ступінь їх зрілості. Наприклад, стиглі овочі зберігати в теплому місці понад 2-3 доби не варто.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна зберігати яйця у дверцятах холодильника, попри те, що там для них є спеціальні місця.
Новини