Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Потрібно стежити за тим, щоб раціон був правильно збалансованим, оскільки організму потрібно отримувати всі необхідні вітаміни й мікроелементи. Є низка продуктів, які корисні, але тільки в тому випадку, якщо не вживати їх щодня.
Що не можна їсти щодня / Фото: pixabay.com
Медики зазначили, що з щоденного раціону необхідно виключити червоне м'ясо, приготоване на грилі. Попри те, що воно дуже смачне, при такому способі приготування в продукті накопичуються шкідливі сполуки, які можуть підвищити ризик розвитку багатьох захворювань, зокрема онкології. Ще фахівці не рекомендують щодня вживати копчену рибу, тому що в процесі копчення в ній можуть утворитися канцерогенні речовини, які провокують проблеми зі здоров'ям.
Ще кожного дня не варто їсти гриби, попри те, що вони мають багатий вітамінно-мінеральний склад. Експерти зазначають, що у продукті також міститься хітин, який довго перетравлюється організмом і може викликати важкість у шлунку й інші проблеми з травленням.
Крім того, не варто щодня вживати тунець, який містить підвищений рівень ртуті, і кокосову олію. У ній містяться жири, які знижують рівень загального холестерину, необхідного для нормальної роботи організму.
Нагадаємо, експерти розповіли, які продукти необхідно додати у свій раціон, щоб зміцнити кістки та суглоби.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сніданок повинен бути корисним і правильно збалансованим. Тільки в цьому випадку він додасть організму енергії й сил на весь день. Але є продукти, які потрібно виключити з ранкового раціону. Лікар-дієтолог Юлія Чехоніна перерахувала основні з них.
Новини