Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти на сніданок корисні для гіпертоніків
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти на сніданок корисні для гіпертоніків

Медики перерахували продукти, які варто додати в ранковий раціон людям, які страждають від гіпертонії

16 серпня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Людям з гіпертонією (підвищеним тиском) варто дотримуватися здорового способу життя, зокрема переглянути свій раціон. Медики перерахували продукти, якими бажано збагатити свій сніданок.

Які продукти на сніданок корисні для гіпертоніків

Що корисно їсти гіпертонікам на сніданок. Фото: 1zoom

Вівсянка

Експерти рекомендують починати свій ранок з миски вівсянки або вівсяних пластівців, тому що в їх складі міститься бета-глюкан, який знижує рівень "шкідливого" холестерину в крові й допомагає нормалізувати кров'яний тиск.

Натуральний йогурт

Американські дослідники стверджують, що натуральний йогурт (без добавок) на сніданок допомагає знизити ризик високого тиску у жінок. Його можна їсти з горіхами, фруктами або насінням, наприклад, чіа і льону.

Ягоди

У складі свіжих ягід багато вітамінів, корисних мікроелементів та антиоксидантних речовин, які називаються антоцианами. Вчені довели, що ці сполуки здатні знизити тиск. Їх можна знайти в чорниці та суниці, тому користуйтеся випадком і збагачуйте раціон цими літніми ягодами.

Також медики зазначили, що людям з гіпертонією варто відмовитися від напівфабрикатів (сосисок, ковбас, бекону), тому що вони містять велику кількість солі й насичених жирів, здатних підвищити тиск.

Нагадаємо, що підвищений тиск — проблема, з якою стикається безліч людей. Якщо вона турбує часто, тоді варто звернутися до лікаря і з'ясувати причину. Якщо ж тиск скаче час від часу, то нормалізувати його можна за допомогою фруктового соку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що гіпертонікам рекомендують пити кокосову воду, тому що вона позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини