Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти ефективно «чистять» судини
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти ефективно «чистять» судини

Експерти розповіли, якими продуктами необхідно збагатити раціон, якщо хочете "почистити" судини

1 грудня 2021, 10:55 comments1368
Поділіться публікацією:

У кровоносних судинах може накопичуватись холестерин, а це загрожує розвитком серйозних проблем зі здоров'ям. Щоб запобігти цьому, експерти радять вживати продукти, які є "чистильниками" судин.

Які продукти ефективно «чистять» судини

Що потрібно їсти для чищення судин / Фото: 4men.news

Експерти з харчування відзначають, що на стінках судин можуть налипати холестеринові бляшки, а очистити їх допомагають продукти, багаті на вітаміни В. Цього мікроелементу багато в рибі (тунці, скумбрії, лососі), яйцях, морепродуктах, бобових (квасоля, нут). авокадо, злаки, горіхи.

Ще одним суперпродуктом, на думку фахівців, є гранат. Посилаючись на результати проведеного дослідження, експерти констатували, що регулярне помірне вживання гранатового соку протягом року сприяє зменшенню товщини стінок судин на 30%.

Крім цього, медики рекомендують вживати в їжу квашену капусту. Як ферментований продукт, вона містить корисні бактерії, які скорочують ступінь шкідливого впливу токсичних хімічних речовин на організм.

Також запобігти утворенню нальоту холестерину на стінках артеріях ефективно допомагає часник, якщо споживати його в сирому вигляді.

Ще один харчовий компонент, який оздоровлює стан судинних тканин – це L-аргінін – амінокислота, яка входить до складу курячого м'яса та індичати.

Нагадаємо, через погану екологію і неправильний спосіб життя у людини в крові може накопичуватися багато токсинів, важких металів та інших речовин, які негативно впливають на загальний стан здоров'я. Що в таких випадках потрібно додати до раціону, щоб її очистити?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який продукт дуже корисний для судин та серця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини