Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти допоможуть оздоровити печінку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти допоможуть оздоровити печінку

Експерти перерахували продукти, які варто додати у свій раціон, тому що вони оздоровлюють печінку

19 серпня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Печінка — унікальний, життєво важливий і незамінний орган людини, який виконує безліч функцій. І щоб печінка працювала добре, її потрібно підтримувати за допомогою корисних продуктів. Що варто включити в раціон?

Які продукти допоможуть оздоровити печінку

Як оздоровити печінку / Фото: Shutterstock / Fotodom

Морква

Цей коренеплід багатий на речовини-каротиноїди, попередники вітаміну А. Медики рекомендують вживати варену моркву, бо в ній міститься фалкарінол — речовину, яка запобігає онкологічним захворюванням.

Грейпфрути

До складу грейпфрута входять антиоксиданти, які сприяють захисту печінки від занадто великої кількості сполучної тканини, яка може призвести до незворотного пошкодження органу.

Журавлина

Вживання журавлинного соку і свіжих ягід допомагає поліпшити очисну функцію печінки. Вона не тільки нормалізує роботу органу, а й запобігає переродженню її клітин в жирову і сполучну тканину.

Волоський горіх

У цих горіхах багато ненасичених жирних кислот омега-3, які допомагають знизити рівень жиру в печінці.

Часник

Цей продукт називають ще природним антибіотиком, тому що в його складі безліч вітамінів і корисних речовин, які підтримують роботу всього організму, в тому числі й печінки.

Зелений чай

Дослідники з'ясували, що вживання зеленого чаю покращує стан печінки. Любителі цього напою менше схильні до ризику розвитку раку цього органу.

Нагадаємо, що лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла, яку приправу варто додати в раціон, якщо хочете відновити роботу печінки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтолог Зухра Павлова рекомендує бути обережніше з медом, адже у великій кількості він може нашкодити печінці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини