Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які напої на святковому столі можуть спричинити мігрень
commentss НОВИНИ Всі новини

Які напої на святковому столі можуть спричинити мігрень

Медичний радник Парвіндер Сагу розповів, які напої на святкових столах можуть спричинити напад головного болю

31 грудня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Якщо не хочете, щоб святковий настрій зіпсував головний біль, постарайтеся не захоплюватися на Новий рік деякими напоями. Медичний радник Парвіндер Сагу розповів, що може спровокувати напад мігрені.

Які напої на святковому столі можуть спричинити мігрень

Який алкоголь може спричинити головний біль (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначив, що основними тригерами захворювання є біле та червоне вино. Навіть чашка глінтвейну може спричинити напад головного болю. А ще на Новий рік варто остерігатися таких напоїв як просеко та шампанське.

Причина, через яку алкоголь викликає мігрень і головний біль, частково пов'язана з його сечогінними властивостями. Сечогінні продукти та напої виводять рідину з тіла. Але у разі алкоголю це може призвести до зневоднення та небажаного головного болю.

Інша причина, через яку алкоголь може викликати головний біль, пов'язана з його здатністю розслаблювати кровоносні судини, викликаючи посилення припливу крові до мозку.

Нагадаємо, найчастіше святкування Нового року не обходиться без вживання алкогольних напоїв. Фахівці зазначають, що за пару годин до застілля потрібно достатньо поїсти, а також випити кілька склянок води. Якому алкоголю віддати перевагу на новорічну ніч, щоб знизити ризик негативних наслідків для організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що напередодні Нового року на сайті міністерства охорони здоров'я (МОЗ) опублікували спільні поради для українців про те, як утриматися від вживання алкоголю на свято і що робити, якщо цього не вдалося.

Читайте також, експерти розповіли, які алкогольні напої можна вживати тим, хто намагається позбавитись зайвих кілограмів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини