Головна Новини Здоров'я наше тіло У МОЗ дали поради, як утриматися від вживання алкоголю на свято і що робити, якщо цього не вдалося
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ дали поради, як утриматися від вживання алкоголю на свято і що робити, якщо цього не вдалося

Безпечної дози алкоголю не існує - наполягають у міністерстві охорони здоров’я

31 грудня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

У переддень Нового року на сайті міністерства охорони здоров’я (МОЗ) опублікували загальні поради для українців про те, як утриматися від вживання алкоголю на свято  і що робити, якщо цього не вдалося. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на прес-службу МОЗ.

"Безпечної дози алкоголю не існує. Він може змінювати думки, судження, впливати на прийняття рішень і поведінку, а також призвести до розвитку гострого респіраторного дистрес-синдрому, що є одним із найважчих ускладнень COVID-19. Крім цього, досліджена пряма залежність розвитку різних небезпечних захворювань від спожитих доз алкоголю. Так, що більше спиртного ви вживаєте, то вищим стає ризик виникнення шести видів раку," — стверджують у МОЗ України.

У МОЗ дали поради, як утриматися від вживання алкоголю на свято  і що робити, якщо цього не вдалося

Лікарі розповіли, як уникнути похмілля в новорічну ніч. Фото з відкритих джерел

У МОЗ радять в першу чергу уникати "тригерів". Це стосується місць і людей, які спонукають до випивки. Також, якщо ви переживаєте стрес, шукайте інші методи боротьби з ним.

Також у міністерстві наполегливо просять не сідати за кермо, якщо ви випили. Навіть, якщо доза була не великою. Також не пийте ліки разом з алкоголем.
Якщо ж тверезого святкування Нового року не вдалось, то у МОЗ радять наступне:

- не пийте алкоголь під час похмілля. Це заважає організму відновлюватись. Не вживайте алкоголь наступні 48 годин.
- не варто заїдати похмілля жирною їжею. Це буде заважати і так подразненому кишечнику. Вживайте легкі страви.

- не пийте каву. Кофеїн має сечогінний ефект. То ж чашечка напою ще більше зневоднить організм. Те ж стосується і спортивних напоїв з електролітами, вони не ефективні.

- навіть, якщо їсти не хочеться, краще поснідати. Голод ще більше погіршить самопочуття і відбудеться зниження рівня цукру.
- не треба весь день проводити у ліжку. Прогулянка на свіжому повітрі буде значно кориснішою.

Найкраще у боротьбі з похміллям допомагає час. Прискорити процеси відновлення не так просто. Організму потрібно вивести  токсичні продукти від алкоголю, відновити рівень рідини, подразнені тканини й мозкову активність. Тому єдиний засіб, що допомагає від похмілля — уникнути його і відмовитися від алкоголю.

Читайте також: Лікарі повідомили про небезпеку переїдання мандаринів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини