Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі повідомили про небезпеку переїдання мандаринів
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі повідомили про небезпеку переїдання мандаринів

Медики розповіли, що на новорічні свята не варто зловживати мандаринами, бо можна зашкодити здоров'ю

31 грудня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Які ж новорічні свята без мандаринів? Ці цитрусові асоціюються з Новим роком нарівні з "Олів'є", "Шубою" та промовою президента. Але не варто зловживати фруктами, щоб не зашкодити організму.

Лікарі повідомили про небезпеку переїдання мандаринів

Чим загрожує переїдання мандаринами (фото з відкритих джерел)

Експерти зазначили, що в день дорослій людині рекомендується з'їдати 2-4 мандарини. Річ у тому, що цитрусові багаті на саліцилову кислоту, яка є аналогом аспірину. Переїдання фруктів може спровокувати розширення капілярів, викликати почервоніння, свербіння та висипання.

Якщо мандаринів з'їдено дуже багато, то організм може, напевно, запротестувати, зокрема, виникне здуття, печія, загострення захворювань органів травлення. А людям із цукровим діабетом взагалі варто ставитися до поїдання цих фруктів з обережністю, адже їх велика кількість може призвести до підвищення цукру в крові.

А ще експерти радять їсти мандарини до 5 годин вечора і не починати з них свого ранку, тому що кислота, яка виділяється з цитрусових, може зашкодити шлунку.

Нагадаємо, що перед новорічними святами цінники на мандарини стали більшими. Зокрема, кілограм мандарин подорожчає на 30%, але плоди лимонів коштуватимуть менше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що мандарини допомагають подолати апатію та депресію, спричинену умовами карантинних обмежень. Дослідження показали, що вони містять велику кількість вітаміну С (38,1% від добової норми), решта вітамінів менш як 5% від добової норми.

Читайте також, що зустріч Нового року, як правило, супроводжується рясним гулянням. Але якщо хочете вберегти своє здоров'я та фігуру, експерти розповіли, які продукти не варто поєднувати між собою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини