Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які продукти з новорічного столу не поєднуються між собою
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти з новорічного столу не поєднуються між собою

Експерти розповіли, які продукти з новорічного столу не можна вживати разом, щоб не зашкодити здоров'ю

30 грудня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Зустріч Нового року, як правило, супроводжується рясним гулянням. Але якщо хочете вберегти своє здоров'я та фігуру, експерти розповіли, які продукти не варто поєднувати між собою.

Які продукти з новорічного столу не поєднуються між собою

Які продукти з новорічного столу не поєднуються між собою(фото з відкритих джерел)

Олів'є +оселедець під шубою + багато майонезу

У святкову ніч хочеться спробувати різні салати, але якщо вживати "Олів'є", "Шубу" ще й уприкуску з бутербродом з майонезом, ковбасою та сиром, то ваша печінка і підшлункова точно не скажуть "дякую", адже це справжній знущання з цих органів.

Мандарини + продукти, багаті на білок

Мандарини, особливо у поєднанні з надлишком білкової їжі, можуть спричинити печію. Тому цих головних "новорічних героїв" краще їсти окремо від основного застілля. І не перестарайся — адже "заробити" алергію після кілограма цитрусових теж не дуже приємно.

Фрукти + що завгодно

Важливо пам'ятати: поки весь вміст шлунка не буде оброблено, він так і там буде. Найкоротший період "напіврозпаду" – у фруктів. Ось їх взагалі небажано з чимось поєднувати, особливо "вибухонебезпечні", типу кавуна, дині, груші чи яблука. Але саме їх часто подають на святковий стіл то з фетою, то з куркою, то ще в якомусь поєднанні.

Жирна риба + майонез

Надлишок омега-6 жирних кислот (а саме цим "грішить" оселедці під шубою) — теж не найприємніший наслідок для організму. Така надмірність створює ефект системного запалення. Тобто, як мінімум, погане самопочуття а-ля тяжке похмілля буде забезпечене.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо у вас гіпертонія (підвищений тиск), то на Новий рік потрібно бути обережнішим із вибором страв, щоб не нашкодити здоров'ю. Лікар-терапевт Олена Малишева розповіла, чим не слід зловживати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини