Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які новорічні страви небезпечні для гіпертоніків
commentss НОВИНИ Всі новини

Які новорічні страви небезпечні для гіпертоніків

Лікар-терапевт Олена Малишева розповіла, які новорічні страви можуть становити небезпеку для гіпертоніків

21 грудня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Якщо у вас гіпертонія (підвищений тиск), то на Новий рік потрібно бути обережнішим із вибором страв, щоб не нашкодити здоров'ю. Лікар-терапевт Олена Малишева розповіла, чим не слід зловживати.

Які новорічні страви небезпечні для гіпертоніків

Що небезпечно для гіпертоніків (фото з відкритих джерел)

За словами експерта, насамперед необхідно виключити з меню продукти з високим вмістом солі, зокрема консервацію у банках та солону рибу. Небезпеку становлять і перероблені м'ясні продукти, тверді сири, шпроти та інші консерви.

Також гіпертонікам варто уникати надмірно солодких страв, наприклад, тістечок, тортиків та шоколадних цукерок. Навіть солодкі газовані напої можуть завдати організму серйозної шкоди.

Але за харчуванням під час свят необхідно стежити не лише гіпертонікам, а й усім іншим. Намагайтеся не зловживати надто жирною, смаженою та копченою їжею, щоб не викликати проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Крім того, не варто пити надто багато алкогольних напоїв.

Нагадаємо, що томатний сік має багато переваг та є буквально чарівним засобом від гіпертонії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтологи рекомендують вживати цибулю порей кілька разів на тиждень, щоб позбавитися гіпертонії, подагри та зайвої ваги. Ефективність порею було підтверджено під час кількох досліджень.

Читайте також, що мільйони людей страждають на гіпертонію, але лише одиниці приділяють цьому захворюванню належну увагу. А через те, що ця тема обросла численними домислами та теоріями, лікувати розлад стало ще важче. Лікар-кардіолог вирішила розвінчати найпопулярніші міфи про гіпертонію, яким звикли вірити люди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини