Головна Новини Здоров'я народна медицина Лук порей лікує гіпертонію і ожиріння
commentss НОВИНИ Всі новини

Лук порей лікує гіпертонію і ожиріння

Систематичне споживання цибулі порею нормалізує травлення, артеріальний тиск крові і нервову систему, покращує роботу печінки, жовчного міхура і шлунково-кишкового тракту, активізує обмін речовин, очищає нирки

27 січня 2021, 04:00 comments1258
Поділіться публікацією:

Лук порей має високі лікувальні властивості. Містить велику кількість біологічно активних речовин і вітамінів, а так само калій. Дієтологи рекомендують вживати цибулю порей кілька разів на тиждень, щоб позбутися від гіпертонії, подагри і зайвої ваги.

Лук порей лікує гіпертонію і ожиріння

Ефективність порею була доведена в ході досліджень. Систематичне споживання цибулі порею нормалізує травлення, артеріальний тиск крові і нервову систему, покращує роботу печінки, жовчного міхура і шлунково-кишкового тракту, активізує обмін речовин, очищає нирки, печінку і кров.

Лук-порей рекомендується вживати при хворобах органів травлення, через те, що на відміну від ріпчастої цибулі, смак у нього менш різкий і солодший. У кулінарії використовуються зелені стебла і білі цибулини цибулі-порей, верхні стебла не використовуються.

Порей багатий поживними речовинами. Він містить вітаміни групи В, вітамін С, велику кількість калію, а також фосфор, кальцій, магній, натрій. Доведено, що цибуля-порей корисний при порушеннях травлення, при підвищеному тиску, при захворюваннях очей, ожирінні, артриті та подагрі.

Нагадаємо, вчені з Гарвардської медичної школи провели дослідження, в якому взяло участь понад 185 тисяч осіб, в їх раціоні була картопля (варена, смажена, фрі і картопляне пюре). Після вивчення їх показників здоров'я, експерти прийшли до висновку, що в учасників, які в тиждень з'їдають 4 і більше порції картоплі, ризик підвищеного тиску був на 11% вище, ніж у інших. Дослідники відзначили, що вся справа в крохмалі, який міститься в картоплі.

Цей овоч має високий глікемічний індекс, а крохмалисті вуглеводи швидко перетворюються в цукор в організмі, викликаючи різке підвищення рівня глюкози в крові. Хоча точний механізм впливу картоплі на артеріальний тиск поки не вивчений.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: slavasev.ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини