Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які фрукти та овочі можна їсти натщесерце
commentss НОВИНИ Всі новини

Які фрукти та овочі можна їсти натщесерце

Підбірка фруктів і овочів, які не можна вживати натщесерце

12 червня 2021, 11:47 comments1940
Поділіться публікацією:

Фрукти і овочі — це безсумнівно корисні і багаті вітамінами продукти. Однак іноді деякі з них можуть нашкодити вашому кишечнику, якщо їх вживати натщесерце. Розповімо про них докладніше.

Які фрукти та овочі можна їсти натщесерце

Список фруктів і овочів, які не можна їсти натщесерце - фото: з відкритих джерел

Цитрусові

Ці фрукти дуже корисні, якщо їх їсти в правильний час. Але вживання цитрусових натщесерце може збільшити вироблення кислоти. Крім того, занадто багато клітковини і фруктози може уповільнити роботу травної системи, якщо їх вживати на голодний шлунок. Рано вранці слід уникати вживання фруктів з жорсткими волокнами, таких як гуава і апельсини.

Які фрукти та овочі можна їсти натщесерце - фото 2

Банани

Те, що це фрукт, не означає, що ви можете з'їсти його вранці! Вживання бананів у цей час збільшує кількість магнію в крові, що не є корисним для вашого серця. Банани також багаті натуральним цукром (25% середнього банана становить цукор), що дає вам лише тимчасовий заряд енергії, яка швидко вичерпується. Крім того, через кислу природу жовтих фруктів можна зіткнутися з проблемами кишечника, якщо банани вранці вживати постійно.

Які фрукти та овочі можна їсти натщесерце - фото 3

Груші

Груша — чудовий вибір на десерт після їжі, але не на сніданок. Фрукт насичений клітковиною, і якщо його вживати натщесерце, то це може викликати подразнення слизової оболонки.

Які фрукти та овочі можна їсти натщесерце - фото 4

Сирі овочі

Сирі овочі або салат — не найкраще, що можна з'їсти натщесерце. У них багато грубої клітковини, яка може стати додатковим навантаженням на порожній шлунок. Також вони можуть викликати метеоризм і біль в животі.

Які фрукти та овочі можна їсти натщесерце - фото 5

Фруктові соки

Окрему увагу варто приділити фруктових соків. Нерідко можна почути, що соки — це корисно. Безсумнівно, свіжовичавлені. Однак натщесерце фруктовий сік може надати додаткове навантаження на підшлункову залозу. А цукор у вигляді фруктози може негативно вплинути на вашу печінку.

Які фрукти та овочі можна їсти натщесерце - фото 6

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, який фруктовий сік допомагає нормалізувати сон, а також про те, чому варто вживати манго кожен день.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини