Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка риба не приносить ніякої користі організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка риба не приносить ніякої користі організму

Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург назвав рибу, яка не приносить ніякої користі організму, тому її не варто купувати

19 жовтня 2021, 16:35 comments1796
Поділіться публікацією:

Всі знають, що риба є джерелом вітамінів і корисних речовин, зокрема омега-3 ненасичених жирних кислот. Однак не всі риби корисні для організму, адже багато залежить від умов їх вирощування.

Яка риба не приносить ніякої користі організму

Яку рибу не рекомендують вживати (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург зазначив, що річкова риба містить компоненти, які просто життєво необхідні для роботи всього організму. Але в деяких випадках вона може нашкодити здоров'ю. Річ у тому, що така риба часто вирощується в забруднених річках, де багато продуктів життєдіяльності людей і промислового виробництва. В результаті м'ясо вбирає в себе пестициди, важкі метали та радіонукліди, тому така риба приносить більше шкоди, ніж користі здоров'ю. Зокрема, краще відмовитися від сьомги, лосося і сома, вирощеного в річках південно-східної Азії.

Також невисоко цінується і лососева риба, вирощена штучним шляхом. Вони можуть бути дуже красиві на вигляд, але за складом сильно поступаються натуральному продукту. Якщо таких риб годують тим же, що і свиней, то жир у них утворюється звичайний жир, а не рибний. У ньому формується багато омега-6 кислот, які в надлишку можуть нашкодити організму.

Нагадаємо, за словами відомого дієтолога Світлани Фус, риба є хорошим джерелом корисних речовин, зокрема, білка, насичених жирних кислот і вітамінів A, E, D. На своїй сторінці в Facebook фахівець розповіла, яка риба є найкориснішою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якщо у нас виникає різке і сильне бажання щось з'їсти — організм подає нам сигнал, до якого потрібно прислухатися. Що ж йому не вистачає, коли хочеться рибки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини