Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
За словами відомого дієтолога Світлани Фус, риба є хорошим джерелом корисних речовин, зокрема, білка, насичених жирних кислот і вітамінів A, E, D. На своїй сторінці в Facebook фахівець розповіла, яка риба є найбільш корисною та необхідною для повноцінного харчування.
Дієтолог назвала найкориснішу рибу: хороше джерело омега-3 - фото з відкритих джерел
Фус зазначила, що в першу чергу користь риби полягає в наявності омега-3 жирних кислот, які необхідні для ефективної профілактики серцево-судинних захворювань. Хорошим джерелом таких речовин, на думку дієтолога, є оселедець.
Експерт підкреслила, що риба повинна бути в раціоні людини обов'язково, причому жирна з холодних морських глибин: оселедець, скумбрія, лососеві.
Крім того, Фус додала, що рибними стравами потрібно харчуватися близько двох-трьох разів на тиждень.
Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що риба не тільки смачний, але і дуже корисний продукт, тому періодично її потрібно додавати у свій раціон. Американський експерт Майя Феллер назвала найкорисніші види риби, які сприяють довголіттю. Відомо, що в складі риби багато ненасичених амінокислот, які зміцнюють імунітет і поліпшують стан серцево-судинної системи. Також продукт багатий на фосфор, йод, хром, вітаміни групи B, які підтримують весь організм в тонусі.
Крім того, вчені з Harvard Health Publishing провели дослідження, в ході якого з'ясували, що найкраще боротися із запаленнями може жирна риба, зокрема скумбрія. За даними дослідників, існує багато причин запалень в організмі: реакція на травму, наявність токсин, зайву вагу або вживання шкідливих продуктів.
Новини