Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яку кількість вина корисно пити для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку кількість вина корисно пити для здоров'я

Професор Едін Кессіді з Королівського університету у Белфасті розповів, скільки вина корисно пити для здоров'я

28 серпня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Червоне вино може супроводжувати розкішну вечерю або скрасити сумний вечір. Вчені говорять, що у помірних кількостях цей алкогольний напій позитивно впливає на здоров'я. Професор Едін Кессіді розповів, скільки ж вина можна пити без шкоди для організму.

Яку кількість вина корисно пити для здоров'я

Скільки вина корисно вживати для здоров'я (фото з відкритих джерел)

Фахівці зазначили, що вино містить вітаміни В1, В2, С, Р, а також залізо, магній, калій, марганець та інші мікроелементи. Також напій збагачений флавоноїдами, які допомагають знизити артеріальний тиск.

За словами процесора Едін Кессіді, три келихи вина на тиждень позитивно впливають на стан організму, зокрема покращують мозкову діяльність і роботу серцево-судинної системи, зміцнюють імунітет нервових клітин, а також допомагають нормалізувати тиск. Такі висновки були зроблені на основі результатів дослідження, в якому взяло участь понад 900 жителів Німеччини.

А ще, відповідно до результатів ряду досліджень, регулярне вживання 150 мл сухого червоного вина здатне запобігти виникненню хвороби Альцгеймера.

Нагадаємо, що протягом багатьох років вчені документували переваги червоного вина — для здоров'я серця, контролю холестерину і, можливо, навіть для запобігання раку — у численних дослідженнях. Але як щодо його "брата" — білого вина? Цей напій, на думку дослідників, також здатний приносити користь нашому організму, якщо вживати його в міру.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що поліфеноли, які містяться у вині, дійсно можуть захистити ясна і зуби від шкідливих бактерій, що викликають карієс, гінгівіт та інші проблеми, які руйнують ідеальну посмішку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини