Рубрики
МЕНЮ
Седлецкая Татьяна
Фото: poisknews.ru
У журналі Science Daily йдеться:
Дослідники перевірили вплив двох поліфенолів, що містяться в червоному вині, на бактерії, які прилипають до зубів і ясен і викликають зубний наліт, карієс і захворювання пародонту. Вчені виявили, що два поліфенолу вина окремо — кавова і п-кумаровая кислоти — знижують здатність бактерій прилипати до клітин порожнини рота.
Це означає, що поліфеноли, що містяться у вині, буквально впливають на шкідливі мікроби в роті, поки ви насолоджуєтеся кожним ковтком. У дослідженні також йдеться про те, що в поєднанні зі Streptococcus dentisani, який вважається пероральним пробіотиком, поліфеноли у вині здатні захистити порожнину рота навіть від патогенних бактерій.
Стоматологи також охоче погоджуються з такими висновками:
Ми вже знаємо, що поліфеноли є хорошим джерелом антиоксидантів, що містяться в таких продуктах і напоях, як чорниця і червоне вино. Хоча ми зазвичай рекомендуємо уникати червоного вина через його високу кислотність, ці поліфеноли насправді можуть допомогти протистояти бактеріям і запаленням, пов'язаними із захворюванням ясен.
Новини