Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Мільйонам людей складно уявити свій ранок без чашечки ароматної кави, адже вона заряджає енергією і бадьорістю. Але, якщо ви хочете зробити напій максимально корисним, тоді експерт з харчування Кім Роуз, пропонує додати в нього протеїн.
Як зробити каву корисною / фото: pexels.com
Фахівець каже, що кофеїн допомагає людині підбадьоритися, а білок підвищує витривалість організму, тому в тандемі ці продукти будуть максимально корисними. Деякі назвали цей напій proffee (комбінація холодної кави та протеїну). Але експерт каже, що важливу роль відіграє сам протеїновий порошок. Потрібно звертати увагу на його склад, щоб він був максимально зрозумілим і коротким. У протеїновому порошку не повинно міститься багато невимовних інгредієнтів.
Крім того, важливо враховувати вміст у ньому цукру. Експерт зазначив, що краще віддати перевагу несолодкому напою.
Нагадаємо, лікар-дієтолог Єва Шишова зазначила, що людям, які сидять на дієті, бажано відмовитися від лате (має 120-210 калорій), какао (240 калорій), капучино (120 калорій) і раф-кави (від 300 калорій). У цих напоях міститься молоко, цукор, або й різні сиропи, які хоч і роблять смак приємним, але можуть залишити свій слід на талії.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в чаї міститься велика кількість вітамінів, корисних речовин, ефірних олій, а також кофеїн. І він по-різному впливає на організм: в малих дозах він тонізує та дарує приплив сил, а в великих — порушує роботу печінки, серцево-судинної системи та травлення. Чи багато кофеїну в чаї й чи здатний він нашкодити стану здоров'ю?
Новини