Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Скільки кофеїну міститься в чаї, і чи шкідливий він
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки кофеїну міститься в чаї, і чи шкідливий він

Здоровій людині кофеїн в розумній кількості не зашкодить

4 червня 2020, 11:15 comments1695
Поділіться публікацією:

В чаї міститься велика кількість вітамінів, корисних речовин, ефірних масел, а також кофеїн. Останній інгредієнт найчастіше стає темою для багатьох спорів. Чи багато його в чаї і як він впливає на організм?

Скільки кофеїну міститься в чаї, і чи шкідливий він

Відомо, що кофеїн — рослинний алкалоїд, який активізує роботу нервової системи, підвищуючи розумову і фізичну працездатність. Але його мінус в тому, що він викликає звикання і у великій кількісті здатний нашкодити здоров'ю людини.

Експерт кажуть, що в чашці чорного чаю міститься 70 мг кофеїну, а в зеленому — 80 мг. Але ефект після вживання чаю і кави різний. У першому випадку, чоловік відразу ж відчуває бадьорість і прилив сил, але через кілька годин працездатність падає і ефект проходить. А після чашки чаю все навпаки, заряд енергії відчувається пізніше, але ясність розуму зберігається до кінця дня.

Насправді, кофеїн по-різному впливає на організм: у малих дозах він тонізує і дарує приплив сил, а у великих — порушує роботу печінки, серцево-судинної системи і травлення. Медики кажуть, що здоровій людини в помірній кількості кофеїн навіть корисний, але людям з певними захворюваннями варто утриматися від вживання напоїв з цією речовиною.

В добу дозволяється вживати 1000 мг кофеїну, а разова доза повинна становити не більше 200 мг. Але багато що залежить від сорту напою, процесу заварювання і навіть від розміру чашки

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кава у великих кількостях може нашкодити здоров'ю. Який напій може стати гідною альтернативою?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини