Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла, яку каву можна пити тим, хто худне
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, яку каву можна пити тим, хто худне

Лікар-дієтолог Єва Шишова розповіла, які кавові напої можуть бути присутніми у раціоні тих, хто на дієті

23 травня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Багато людей не уявляють свого дня без чашечки ароматної кави, але у всьому потрібно знати міру.

Дієтолог розповіла, яку каву можна пити тим, хто худне

Чи можна пити каву тим, хто на дієті (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Єва Шишова розповіла, які кавові напої можна вживати тим, хто стежить за своєю фігурою, а які — краще виключити з раціону.

На своїй сторінці в Instagram фахівець зазначила, що людям, які сидять на дієті, бажано відмовитися від латте (у ньому міститься 120-210 калорій), какао (240 калорій), капучино (120 калорій) і раф-кави (від 300 калорій).

У цих напоях міститься молоко, цукор, а можуть бути і різні сиропи, які хоча і роблять смак приємним, але можуть залишити свій слід на талії. Ситуація особливо не зміниться, навіть якщо ви коров'яче молоко заміните рослинним.

Якщо ж не можете жити без улюбленого напою, який бадьорить, тоді краще віддати перевагу американо та еспресо (1-2 чашки на день). У цих напоїв низька калорійність, і вони здатні на кілька годин подарувати вам заряд бадьорості і сил.

Також дієтолог підкреслила, що 1-2 чашки кави на день — це нормально, допустимо і корисно для організму, а ось 5-6 — перебір, оскільки напій буде затримувати рідину в організмі і може спровокувати появу набряклості.

Нагадаємо, дослідники з Британії заявили, що любителям кави потрібно бути обережнішими з цим напоєм, тому що він може спровокувати розвиток трьох захворювань. Яких саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Раніше лікар-дієтолог Нурія Діанова розповідала, що не варто пити холодну каву, особливо з вершками або молоком. У напої починають відбуватися різні процеси, зокрема, розвиватися мікроорганізми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини