Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яка небезпека криється у холодній каві: пояснює лікар
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка небезпека криється у холодній каві: пояснює лікар

Каву не можна надовго залишати при кімнатній температурі

9 березня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Мільйони людей починають свій ранок з кави, тому що вона надає бадьорості та допомагає швидше прокинутися. Лікар-дієтолог Нурія Діанова розповіла, що холодну каву краще не пити, особливо, якщо ви додали в неї молоко або вершки.

Яка небезпека криється у холодній каві: пояснює лікар

Яка небезпека криється у холодній каві (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, що в залишеному при кімнатній температурі напої починають відбуватися різні процеси, зокрема розвиватися мікроорганізми. З чорною кавою за пару годин нічого не трапиться, але, якщо ви додали в неї вершки, молоко або згущене молоко, тоді на довго її не залишайте.

За словами дієтолога, волога є відмінним середовищем для розмноження бактерій і шкідливих мікроорганізмів. Якщо в напій додано молоко, то ризик їх розмноження там підвищується в кілька разів. Так, що випити таку каву потрібно в найближчу годину.

Крім цього, Нурія Діанова розповіла, що чисто чорну каву, якщо вона охолола, також краще тримати в холодильнику. Як і в цілому все приготовані страви. Але потрібно розуміти, що такий напій втратить свої смакові якості, аромат і бадьорливий ефект.

Нагадаємо, що кардіолог Леонард П'янко розповів, чому не слід зловживати кавою і назвав добавки, які зроблять цей напій більш корисним. У список потрапив кардамон, кориця, мускатний горіх і інші. А ось від вершків і молока в каві лікар радить утриматися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що недавні дослідження показали, що люди, які вживають багато кави, при чому кожен день, наносять своєму організму серйозної шкоди й найбільше страждає щитовидна залоза. Кофеїн пригнічує роботу цього маленького, але важливого органу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини