Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як зробити ранкову каву максимально корисною
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зробити ранкову каву максимально корисною

Експерти перерахували добавки, які варто додати до ранкової кави, якщо хочете зробити напій максимально корисним

30 грудня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Мільйони людей не уявляють свій день без кави, але навколо вживання напою ходить безліч суперечок. Якщо хочете зробити його максимально корисним для здоров'я, тоді додайте до нього такі інгредієнти:

Як зробити ранкову каву максимально корисною

Як зробити ранкову каву максимально корисною / Фото: oboinastol.

Кориця

Експерти з Національного центру біотехнологічної інформації з'ясували, що кориця має безліч вітамінів та антиоксидантних речовин, які захищають серце та мозок від окисних процесів. А ще кориця і кава не тільки добре поєднуються за смаком, але й стимулюючою дією.

Імбир

До бадьорого напою також можна додати імбир. Він має протизапальну дію та допомагає відновитися м'язам після навантаження.

Куркума

Куркуму можна змішувати з чаєм або кавою для надання їм антиоксидантних, протизапальних, противірусних та антибактеріальних ефектів.

Шафран

Кава з додаванням шафрану — це неймовірно корисний напій, який до того ж має тонкий незвичайний смак. Він містить велику кількість антиоксидантів, що уповільнюють окисні процеси, а також зміцнює імунітет.

Нагадаємо, що кава бадьорить, заряджає енергією та підвищує продуктивність. Втім, є одне "але" ...експерти розповіли, чого категорично не можна робити з кавою, щоб не зіпсувати її смак та користь.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в помірній кількості кави корисно для здоров'я, але в тому випадку, якщо до неї не додавати порційні вершки. У складі містяться синтетичні речовини і консерванти, дозволяють продукту зберігатися тривалий час у холодильнику, але для організму вони шкідливі. Серед таких консервантів є фосфат натрію, який у великій кількості може порушити роботу нирок і серцево-судинної системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини