Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Без ароматної кави не уявляють свій день мільйони людей, але багато хто полюбляє цей напій із різними добавками: цукром, вершками, сиропами. Наскільки це корисно для здоров'я і від чого слід відмовитися?
Добавки в каву (фото з відкритих джерел)
Вчені говорять, що в помірній кількості кава корисна для здоров'я, але в тому випадку, якщо в неї не додавати порційні вершки. У їх складі містяться синтетичні речовини та консерванти, які дозволяють продукту зберігатися довгий час у холодильнику, але для організму вони шкідливі. Серед таких консервантів є фосфат натрію, який у великій кількості може порушити роботу нирок і серцево-судинної системи.
Крім цього, в каву не бажано додавати штучні підсолоджувачі, тому що вони змінюють смак напою. Багато дослідників вважають, що вони — "пустишка". Слід відмовитися і від ароматизованих сиропів, тому що в них багато калорій, пальмова олія та інші речовини, здатні нашкодити травленню і підвищити в крові рівень "шкідливого" холестерину.
Ще експерти не рекомендують додавати в каву згущене молоко, тому що в цьому продукті багато цукру, а він погано впливає на роботу організму і залишає слід на фігурі.
Нагадаємо, що багато людей не уявляють свого дня без кави, але пити її у спеку припустимо, якщо ви готові до додаткового навантаження на організм. Лікар-кардіолог Асият Хачирова розповіла, яких рекомендацій варто дотримуватися, щоб не нашкодити здоров'ю.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вживання кави натщесерце може мати негативний вплив на контроль рівня цукру в крові, що є фактором ризику розвитку діабету і серцевих захворювань.
Новини