Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дослідники назвали головне правило для ранкової кави
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники назвали головне правило для ранкової кави

Міцна кава після поганого нічного сну - це поштовх, який потрібен багатьом людям вранці, але нові дослідження показують, що найкраще спочатку перекусити

2 жовтня 2020, 00:51
Поділіться публікацією:

Дослідження показало, що вживання кави натщесерце може зробити негативний вплив на контроль рівня цукру в крові, що є фактором ризику розвитку діабету і серцевих захворювань. Про це пише CNN.

Дослідники назвали головне правило для ранкової кави

Для багатьох є звичною справою випити чашечку гарячої кави відразу після пробудження вранці. До того ж чим більше втомленими ми себе почуваємо, тим міцніше кави. Водночас серед дослідників зараз дуже багато суперечок, щодо того, як впливає кава на організм людини.

Дослідники з Університету Бата на південному сході Великобританії попросили 29 здорових чоловіків і жінок взяти участь в трьох різних нічних експериментах.

В одному з них учасники мали нормальний нічний сон, приблизно з 11 вечора до 7 ранку, і їх просили споживати солодкий напій при пробудженні вранці.

Потім вони відчували порушений нічний сон, коли дослідники будили їх щогодини протягом п'яти хвилин, посилаючи їм текстові повідомлення, на які вони повинні були відповідати, а після пробудження їм давали той же самий солодкий напій.

В іншу ніч учасники випробували таке ж порушення сну, але на цей раз їм спочатку дали міцну чорну каву за 30 хвилин до вживання солодкого напою.

В результаті виявили, що одна ніч порушеного сну не погіршила реакцію учасників на глюкозу та інсулін в крові в порівнянні з нормальним нічним сном, хоча попередні дослідження показали, що втрата багатьох годин сну або багатьох ночей поганого сну може мати негативний ефект.

Однак міцна чорна кава, випита перед сніданком, істотно збільшила рівень глюкози в крові — приблизно на 50%. Дослідники припускають, що вживання кави після поганої ночі, щоб перестати відчувати сонливість, може обмежити здатність вашого організму переносити цукор у вашому сніданку.

Один обнадійливий висновок з дослідження полягав у тому, що одна ніч порушеного сну не робить великого впливу на процес метаболізму.

Висновки дослідників полягають в тому, що людям бажано не вживати міцну каву протягом години перед сніданком, багатим вуглеводами.

Корисна кава для вас чи ні, було одним з найбільших суперечок в медицині. Масовий огляд наукової літератури про каву, опублікований в Британському медичному журналі у 2017 році, показав, що вживання трьох-чотирьох чашок чорної кави на день дає найбільшу користь для здоров'я вцілому.

Раніше "Коментарі" писали, що Міжнародна кавова організація встановила день кави 1 жовтня. Також в цей день більшість країн, які займаються її виробництвом, приступають до збору врожаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини