Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Без кави свій день не уявляють мільйони людей. Цей напій бадьорить, заряджає енергією та підвищує продуктивність. Втім, є одне "але" …експерти розповіли, чого категорично не можна робити з кавою, щоб не зіпсувати її смаку та користі.
Що категорично не можна робити з кавою (фото з відкритих джерел)
За даними Business Insider, проведені дослідження підтверджують: коли ми нагріваємо щось у мікрохвильовій печі, в цьому випадку чашку кави, то тепло отримує зовнішня частина, а в центрі залишається холодна зона.
Якщо додати в каву молоко або вершки й залишити на 1-2 години, то в ньому почнуть розмножуватися бактерії. А це означає, що пити таку каву та підігрівати її, особливо людям з ослабленим імунітетом і старше 65 років, не рекомендовано.
Цікаво, що стосується це правило також звичайного еспресо. Вже через пів години олії, які містяться в ньому, починають розкладатися. Саме тому цим напоєм бажано насолоджуватися, поки він гарячий та свіжий.
Нагадаємо, що світова ціна на каву вже в середині листопада побила 10-річний рекорд, тому роздрібна ціна на цей улюблений напій тисяч людей також збільшиться. Причини цього подорожчання популярного продукту – небачені заморозки на плантаціях кави у Бразилії, а також піднялася логістика.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вченими з китайського Тяньцзинського медичного університету було проведено дослідження, під час якого з'ясувалося, що вживання кави або чаю сприяє зниженню ризику розвитку інсульту, а також деменції.
Читайте також, експерт з харчування Кім Роуз пропонує додати до кави протеїн, який підвищуватиме витривалість організму.
Новини