Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як запобігти зневодненню організму у літню спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Як запобігти зневодненню організму у літню спеку

Влітку слід збільшити кількість води, яку ми п’ємо, та додати кілька продуктів до раціону

7 липня 2021, 19:16
Поділіться публікацією:

Літній сезон — це пора року, коли ми надмірно споживаємо лимонади та морозиво. Аби хоч якось впоратися із навколишньою спекою, організм витрачає чимало сил на терморегуляцію. Як пише Times of India, слід дотримуватися кількох простих правил, аби уникнути зневоднення у літні дні.

Як запобігти зневодненню організму у літню спеку

Як захиститися від зневоднення у літню спеку. Фото з відкритих джерел

Не просто пийте, їжте воду

Так, ви правильно прочитали. Близько 20% води, яку ми споживаємо, надходить до організму з їжею. Огірки, селера, редис, помідори, цвітна капуста, перець, кавун, броколі, шпинат, полуниця та грейпфрут — це лише деякі з фруктів та овочів, що містять багато води. Всі вони складаються з 90% води або більше. Влітку їм слід приділити більше уваги.

Не всі напої однаково корисні

Не забувайте, що деяким напоям властиво зневоднювати людський організм. До цього списку входять газовані напої, енергетики, лимонади, кава, пиво, вино та міцний алкоголь. У них міститься чимало цукру, солей та інших речовин, що спонукають організм втрачати воду. Тому від таких ласощів у спеку краще або зовсім утриматися, або вживати помірно, не забуваючи про звичайну воду.

Підтримка від холодного душу

У спеку людина інтенсивніше пітніє, що призводить до значної втрати води. Холодний душ навряд чи зможе вас достатньо зволожити, але необхідну прохолоду в спеку принесе. При цьому холодна вода допомагає зменшити кількість поту, який виділяється організмом. Також подібний душ допоможе м’язам розслабитися.

Пийте настояну воду

Додайте у воду кілька простих добавок, щоб зробити її "цікавішою". Без штучних підсолоджувачів або консервантів лайми, апельсини, ягоди, лимони, м’ята чи й навіть огірки значно покращать смак напою. Це також може допомогти вам пити більше води, ніж зазвичай.

Секретні інгредієнти для сніданку: вівсянка та насіння чіа

Вівсянка ідеальна для сніданку з багатьох причин. У спеку її перевагою є те, що овес, поглинаючи воду при приготуванні, розширюється. Це означає, що разом із кашею ви з’їсте чимало рідини. А якщо до вівсянки додати ще й насіння чіа, чорницю або полуницю, це ще більше додать води, спожитої вами. Та й почуття ситості залишиться на довше.

Прислухайтеся до організму

Ваша шкіра стала сухою, чутливішою, ви відчуваєте її запалення чи постійний свербіж без явних причин? Ймовірно, організм сигналізує вам про зневоднення. Також у список симптомів можна віднести запаморочення, постійну втому і головний біль. До того ж, якщо колір вашої сечі раптово змінився на занадто темний, це теж свідчить про вірогідне зневоднення.

Зрештою, пийте більше води

Найпростіший і найлегший у дотриманні режим — це періодичне вживання звичайної води та підтримка її балансу у вашому тілі протягом всього літа.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, які напої можуть найкраще втамувати спрагу у літню спеку.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який із трав’яних чаїв вважається найкориснішим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини