Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі назвали найкорисніші напої в спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі назвали найкорисніші напої в спеку

Медики розповіли про напої, що тонізують організм

22 червня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Цього року літо видалось спекотним. Сонце пече немилосердно, червнева температура зашкалює 30 і навіть більше градусів тепла. Кожний з нас шукає  порятунок від надокучливого сонця — прохолодне місце. А ще такої погоди дуже хочеться пити. Щоб не зневоднити свій організм і не мати подальших проблем зі здоров’ям. Що пити, в якій кількості, які напої тонізують організм і є найкориснішими в спеку. Свої рекомендації відносно напоїв дають медики. Про це пише "РБК Україна".

Лікарі назвали найкорисніші напої в спеку

Прохолодні напої влітку (фото з відкритих джерел)

Найкорисніша для всіх звичайна вода. Цей напій, як радять лікарі, слід вживати найбільше. Просто пити чисту воду без газу.  

Мінералку  влітку слід вживати тільки за рекомендацією лікаря.  Особливо, такі напої, які містять мінеральні солі.

До речі, вони дають рекомендації стосовно  того, як пити воду. Не всю пляшку прохолодного напою відразу. А по кілька ковточків через кожні 20 хвилин, щоб наситити вологою клітини організму.

Корисним є і лимонад, який легко приготувати вдома. Він добре втамовує спрагу. Дієтологи радять корисний рецепт лимонаду, який готується швидко. Для цього в один  літр води слід  вичавити сік лимона, або  лайму та дрібно порізати корінь імбиру. Особливого аромату додасть кілька листочків м’яти. Щоб лимонад був холоднішим, можна додати кілька кубиків льоду.

 За словами медиків, спекотного дня нікому не завадить чай з лимоном. Напій має бути слабо завареним і без цукру. Чорний чай чи зелений – не має значення. Що цікаво, гарячий чай з лимоном швидше охолодить організм, а зелений чай ще й захистить шкіру від ультрафіолетових променів.

Коли гаряче, ми залюбки п’ємо квас на вулиці. Справжній напій, особливо той, який готуємо вдома, дуже корисний. Він чудово вгамовує спрагу ще й містить вуглекислоту та амінокислоти.

 На жаль, газований квас, який продається в пляшках, містить багато консервантів, барвників і цукру, тому ніякої користі не має і стан здоров’я від того не поліпшиться.

Наші предки завжди вживали влітку кисломолочні продукти. Вони містять органічні кислоти та добре вгамовують спрагу. Кефір, йогурт, ряжанка  - все це корисно і прохолодно. Щодо молока, то його теж можна пити, слід тільки розбавити водою. Лікарі рекомендують спекотної погоди  вживати цільне або знежирене молоко.

Літня пора завжди радує нас ягодами та фруктами. Натуральні соки чи тільки віджаті добре тамують спрагу. На відміну від тих, які рекламують в магазинах. Дієтологи в таких випадках радять домашні соки щедро розбавляти водою, а  про магазинні соки влітку забути. Ще вони рекомендують землякам в спеку  вживати сік із селери, але не більше однієї чарки в день.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" писав про те, що лікарі назвали злісний алерген.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини