Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі назвали самий злісний алерген сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі назвали самий злісний алерген сезону

Симптоми, які викликає пилок берези, у дітей і дорослих однакові

14 червня 2021, 22:19
Поділіться публікацією:

Щовесни й щоліта з таненням снігу починаються неприємні відчуття в носі, сльози, кашель і задуха. Зараз йде сезон пилкової алергії. Найбільш злісний алерген нинішнього сезону — дерева, особливо береза. Нещодавно вчені з'ясували, що пилок берези містить білок Bet v1, який і викликає гіперреактивність імунної системи, пише fxmed.

Лікарі назвали самий злісний алерген сезону

Дівчина (фото з відкритих джерел)

Bet v 1 — головний алерген серед безлічі інших алергенних білків березового пилку. Саме Bet v 1 провокує імунну відповідь у 95% людей з алергією на пилок берези.

Симптоми, які викликає пилок берези, у дітей і дорослих однакові. Виразність алергії залежить від погодних умов і вітру. Рано вранці ознаки проявляються найбільш явно, завдяки високій концентрації пилку в повітрі. При знаходженні людини в закритому приміщенні симптоми починають стихати. Це також є особливою відмінною рисою алергії. Для уточнення діагнозу слід звернутися до лікаря-алерголога.

Пилок берези — основний сезонний алерген Північної і Центральної Європи. Традиційно сезон цвітіння пилку дерев закінчується в кінці травня, і після нього відразу починається період цвітіння злакових трав, який триває до кінця липня.

Як повідомляли раніше клейковіна — це білок, який присутній в пшениці та інших зернах, таких як ячмінь і жито. Хоча клейковина зазвичай зустрічається в хлібобулочних виробах і пастах, що містять муку, її також можна знайти в зернових, крекерах і соусах або навіть таких в несподіваних продуктах, як морозиво, соління і хот-доги. Алергія на клейковину — не дуже правильне визначення, тому що насправді це алергія на пшеницю, а клейковина є одним з її компонентів. Алергія на пшеницю — негайна алергічна реакція, яка виникає, коли імунна система організму реагує на протеїни пшениці. Читайте більше в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини