Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як втамувати почуття голоду та не переїдати
commentss НОВИНИ Всі новини

Як втамувати почуття голоду та не переїдати

Причини переїдання можуть бути як фізичними, так і психічними

18 грудня 2020, 04:30
Поділіться публікацією:

Інколи ми не можемо встояти перед калорійною їжею. Часто ми їмо так багато, хоча насправді нашому організму це тільки завдає шкоди. Регулярне надмірне вживання їжі призводить до збільшення ваги та серйозних проблем зі здоров'ям. Якщо ви не знаєте, як побороти себе та перестати переїдати, читайте далі.  

Як втамувати почуття голоду та не переїдати

Як контролювати себе та не переїдати. Фото: cirpp.ru

Спочатку потрібно визначитися, чи дійсно ви переїдаєте. Основними ознаками надмірного споживання їжі є підвищення пульсу та тиску, пітливість, сонливість, важкість у животі, поява газів та печії, неспокійний сон.

Далі потрібно зрозуміти чому саме ви переїдаєте. Для цього потрібно сходити до терапевта. Причини можуть бути як фізичними, так і психічними.

Якщо ж ви багато їсте через фізичні фактори, варто записатися до дієтолога. Він створить ваш індивідуальний план харчування, який буде максимально комфортним та дієвим. 

Якщо ж проблема психічна, варто її переосмислити та постійно контролювати себе. Для цього концентруйтеся лише на їжі. Так до вас прийде повне насичення. Слідкуйте за тим, щоб не їсти, коли вам нудно. Просто знайдіть собі цікаве заняття.

Часто люди плутають голод з бажанням пити. Тому перед тим, як ви захотіли їсти, випийте склянку води.

Переїдання — це така ж згубна звичка як алкоголізм чи нікотинова залежність. Тому варто докласти всіх зусиль аби її позбутися.

Нагадуємо, що британський сомельє назвав найнебезпечніший алкогольний напій. Таким став просеко. Експерт заявив, що цей напій можна порівняти з шампанським, тому що в його складі теж є багато бульбашок вуглекислого газу. Це призводить до того, що організм швидше і активніше поглинає цей алкоголь. Людина, яка випила 1-2 келихи просеко, відчує сильне сп'яніння за короткий проміжок часу. Відповідно, велика доза випитого призведе до того, що вранці людину мучитиме страшне похмілля.

Також сайт "Коментарі" розповідає, чому гаряча їжа корисніше холодної.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Андрей

18 грудня 2020, 06:26

Неочем


Новини