Рубрики
МЕНЮ
Любовь Блажко
Гаряча їжа принесе набагато більше користі організму, ніж холодна. Таку заяву зробили вчені, коли детально вивчили сприйняття різної їжі людським організмом. А в більшості ситуацій виходить рівно навпаки — людина поспішає, тому у неї не завжди є час, щоб розігріти їжу і спокійно поїсти. Саме з цієї причини багато людей звикли їсти в поспіху.
Їжа. Фото: unsplash
Фахівці пояснили, що гаряча їжа набагато краще засвоюється і прискорено розщеплюється. Виходячи з цього, травна система сприймає різну температуру їжі. А холодна їжа, навпаки, сприяє тому, що травній системі доводиться витрачати набагато більше енергії.
Якщо нехтувати цим правилом, то можна зіткнутися з такою проблемою, як здуття живота, наприклад.
Гаряча їжа вже частково розщеплена просто тому, що вона вже готова до вживання. Коли відбувається процес нагрівання їжі, то починають вироблятися корисні хімічні речовини. Крім цього, гаряча їжа поглинається повільніше, що також позитивно впливає на організм. Тому що у нього з'являється час, щоб обробити отриману їжу і засвоїти необхідні поживні компоненти.
І ще один не менш важливий аргумент — гаряча їжа набагато смачніше холодної, згодні?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, популярні міфи про їжу. Їжа — це настільки популярна і поширена тема, що її можна обговорювати вічно. Отже, міфів на цю тему може накопичитися величезна кількість. І щоб їх стало хоч трішки менше, експерти розвінчали деякі з них.
Дієти не працюють
Краща дієта на все життя — збалансоване харчування. А експрес-дієти може і працюють, але ефект від них можна отримати досить нетривалий. Якщо людина хоче схуднути, то їй потрібно скоротити калорії і знайти час для фізичних навантажень — це краще будь-якої дієти.
Новини