Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Гаряча їжа корисніше холодної: ось з якої причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Гаряча їжа корисніше холодної: ось з якої причини

Чи впливає це якось на здоров'я людини, чи можна і далі нехтувати гарячою їжею?

16 грудня 2020, 17:12
Поділіться публікацією:

Гаряча їжа принесе набагато більше користі організму, ніж холодна. Таку заяву зробили вчені, коли детально вивчили сприйняття різної їжі людським організмом. А в більшості ситуацій виходить рівно навпаки — людина поспішає, тому у неї не завжди є час, щоб розігріти їжу і спокійно поїсти. Саме з цієї причини багато людей звикли їсти в поспіху.

Гаряча їжа корисніше холодної: ось з якої причини

Їжа. Фото: unsplash

Фахівці пояснили, що гаряча їжа набагато краще засвоюється і прискорено розщеплюється. Виходячи з цього, травна система сприймає різну температуру їжі. А холодна їжа, навпаки, сприяє тому, що травній системі доводиться витрачати набагато більше енергії.

Якщо нехтувати цим правилом, то можна зіткнутися з такою проблемою, як здуття живота, наприклад.

Гаряча їжа вже частково розщеплена просто тому, що вона вже готова до вживання. Коли відбувається процес нагрівання їжі, то починають вироблятися корисні хімічні речовини. Крім цього, гаряча їжа поглинається повільніше, що також позитивно впливає на організм. Тому що у нього з'являється час, щоб обробити отриману їжу і засвоїти необхідні поживні компоненти.

І ще один не менш важливий аргумент — гаряча їжа набагато смачніше холодної, згодні?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, популярні міфи про їжу. Їжа — це настільки популярна і поширена тема, що її можна обговорювати вічно. Отже, міфів на цю тему може накопичитися величезна кількість. І щоб їх стало хоч трішки менше, експерти розвінчали деякі з них.

Дієти не працюють

Краща дієта на все життя — збалансоване харчування. А експрес-дієти може і працюють, але ефект від них можна отримати досить нетривалий. Якщо людина хоче схуднути, то їй потрібно скоротити калорії і знайти час для фізичних навантажень — це краще будь-якої дієти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вася

17 грудня 2020, 20:58

"Когда происходит процесс нагревания еды, то начинают вырабатываться полезные химические вещества" - это вам кто сказал? Температурная обработка ВЫРАБАТЫВАЕТ химические вещества??? Ребята, проспитесь. Не позорьтесь, выгоните к... свинЯм собачьим это отребье, которое пишет вам тексты.


Новини