Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як правильно пити воду: поради фахівця
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно пити воду: поради фахівця

Вода виконує роль унікального та універсального розчинника, в якому відбуваються основні біохімічні процеси всіх живих організмів на нашій планеті.

8 грудня 2022, 05:45 comments1274
Поділіться публікацією:

Фахівці зазначають, що після вживання якісної очищеної води не так сильно відчувається голод та спрага. Це пов'язано з відсутністю в ній кофеїну, газів, замінників цукру та інших "сторонніх" смакових добавок.

Як правильно пити воду: поради фахівця

Вода/Фото з відкритих джерел

Всім відомо, що вода присутня в кожній клітині та в кожному органі людського організму. Без цієї "вологи, що дарує життя" наші клітини не насичувалися б усіма необхідними для їх нормального функціонування поживними та корисними речовинами. Пити воду потрібно щодня, але робити це потрібно правильно.

"Коментарі" зібрали для вас кілька порад від експертів, які допоможуть вживати воду не тільки правильно, але й з користю для організму.

Щоранку відразу після підйому потрібно випивати склянку теплої води. Можна до води додати скибочку свіжого лимона, грейпфрута або гілочку м'яти. Це необхідно для очищення організму та підготовки шлунково-кишкового тракту до сніданку. Снідати після цього потрібно щонайменше через 15-20 хвилин.

Протягом дня варто пити воду невеликими ковтками перед кожним вживанням їжі. Важливо робити це за 15-20 хвилин до ьрапези. Це підготує організм до вживання їжі, а також трохи "приборкає" апетит.

Під час їжі намагайтеся взагалі не пити воду. Це порушить концентрацію речовин у шлунку, тому їжа засвоюватиметься довше і ви можете відчувати так звану "тяжкість" у шлунку.

Добову норму води потрібно випивати не за 1-2 рази, а кожної години потрібно випивати по 100-150 мілілітрів води. Тоді вона максимально засвоюватиметься нашим організмом.

Пити після їжі потрібно не раніше, ніж за годину. В інший же час вживайте воду, коли захочеться, але не пийте відразу багато — краще пийте меншими порціями, але частіше.

Воду проти ночі пити шкідливо. Саме так вважають деякі експерти. Якщо ви можете утриматися від вживання води на ніч, краще випийте всю добову норму води до 17:00 щоб не навантажувати нирки.

Кількість води, яку вам необхідно випити за день, розраховується за формулою: 30 мл води на кожен кілограм ваги людини.

Раніше "Коментарі" писали: Можна їсти щодня: названий продукт, що перешкоджає набору ваги . Фахівцями названо продукт, який можна вживати щодня і не турбуватися про набір ваги.

Читайте такожЯк правильно користуватися грілкою і куди не можна її прикладати: інструкція . З настанням зимових холодів багато хто з нас починає задумуватися про альтернативні способи обігріву не тільки житла, а й спального місця. Грелка — це чудовий помічник у цій справі!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини