Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як перевірити якість вершкового масла за допомогою горілки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як перевірити якість вершкового масла за допомогою горілки

Експерти розповіли, як за допомогою склянки горілки можна визначити якість вершкового масла: швидкий і простий спосіб

24 січня 2022, 20:30 comments1982
Поділіться публікацією:

На полицях супермаркетів досить важко знайти якісне вершкове масло, тому що виробники додають до нього різні барвники та рослинні жири. Але є домашні засоби, які допомагають відрізнити підробку від цього продукту. Як це зробити?

Як перевірити якість вершкового масла за допомогою горілки

Вершкове масло (фото з відкритих джерел)

Експерти розповіли про простий спосіб, який допомагає з'ясувати, чи містить магазинне масло барвники й інші штучні речовини. Для цього знадобиться склянка горілки. Її потрібно нагріти до 60 градусів і помістити туди шматочок вершкового масла. Якщо спиртний напій набув насиченого жовтого відтінку, тоді у складі продукту є штучні барвники.

Є інші способи перевірки, наприклад, за допомогою ножа. Достатньо порізати заморожену олію та подивитися на її скибочки. Якщо вони рівні й не тріскаються – це підробка з рослинних жирів. Натуральний заморожений продукт при різанні тріскатиметься.

Нагадаємо, що у 2022 році все більше дорожчає вершкове масло й експерти прогнозують, що така тенденція з цінами на цей необхідний українцям продукт продовжуватиметься.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вершкове масло – продукт, без якого не може обійтися на кухні жодна домогосподарка. Саме тому навколо цього продукту сформовано так багато міфів про користь і шкоду. Найголовнішим міфом є те, що вершкове масло нижче 82,5% — несправжнє. Чи так це?

Читайте також, що не вся ковбаса, яку продають у магазинах, може похвалитися гарною якістю та приємним смаком. Недобросовісні виробники часто додають у продукт різні речовини. Але перевірити її якість можна за допомогою горілки. Як це зробити?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини