Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла, чи безпечно купувати вершкове масло нижче 82,5% жирності
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, чи безпечно купувати вершкове масло нижче 82,5% жирності

Вершкове масло - дуже цінний і поживний продукт, але останнім часом про нього ходить багато суперечливих міфів

21 грудня 2021, 15:57
Поділіться публікацією:

Вершкове масло — продукт, без якого не може обійтися на кухні не одна домогосподарка. Саме тому навколо цього продукту сформовано так багато міфів про корисність та шкоду. Найголовніший міф стосується того, що вершкове масло нижче 82,5% – несправжнє. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в Instagram пише нутріціолог та дієтолог Світлана Нікітчук.

Дієтолог розповіла, чи безпечно купувати вершкове масло нижче 82,5% жирності

Вершкове масло. Фото: з відкритих джерел

Дієтолог зазначила, що на тему жирності олії дискусії не припиняються і кожен, хто вступає в полеміку по-своєму має рацію. Не має рації лише той, хто розповідає про те, що вершкове масло нижче 82,5% жирності – це підробка. Насправді, це не так.

Світлана Нікітчук зазначає, і 82,5, і 73%, і 72,5% — це відсоток вмісту високожирових вершків. Коли на упаковці масла вказують нижчий відсоток, це говорить про наявність вологи, а не про те, що в маслі є якісь шкідливі речовини.

Також дієтолог розвінчала міф про те, що жарка на вершковому маслі найкорисніша і найбезпечніша для організму. Світлана Нікітчук зазначає, що смажити на вершковому маслі не рекомендується, а все тому що білки та цукру, що містять цей продукт при збільшенні температури, починають погорати, внаслідок чого утворюються канцерогени. На думку дієтолога, це і є та сама єдина шкідливість від масла, про яку часто можна почути.

Нікітчук зазначила, що не потрібно також вірити тим, хто розповідає, що вершкове масло – це холестерин. Вершкове масло — це, в першу чергу, вітамін А, який допомагає нашій шкірі та волоссю бути здоровим.

Також читайте на порталі "Коментарі" – експерти розповіли, чим замінити вершкове масло у своєму раціоні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини