Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чим замінити вершкове масло: корисні альтернативи
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим замінити вершкове масло: корисні альтернативи

Експерти розповіли, чим можна замінити вершкове масло в раціоні та яким людям це краще зробити

9 грудня 2021, 07:35
Поділіться публікацією:

Вершкове масло — поширений і поживний продукт, але має свої недоліки й протипоказання. Експерти радять деяким групам людей відмовитись від його вживання. Але чим можна замінити масло?

Чим замінити вершкове масло: корисні альтернативи

Вершкове масло (фото з відкритих джерел)

Відомо, що масло досить калорійний продукт, але в ньому є і білки, і вітаміни, і насичені жири, що дуже важливо для підтримки здоров'я. Речовини, які містяться в продукті, позитивно впливають на багато процесів в організмі, зокрема насичують організм кальцієм, підтримують імунітет та уповільнюють старіння.

Але є й інший бік медалі – небезпечні з'єднання. Вершкове масло містить холестерин і трансжири, надлишок яких може призвести до проблем шлунково-кишкового тракту, жовчного міхура. А при жарінні на такому маслі утворюються канцерогени, здатні викликати розвиток онкологічних захворювань.

Якщо ви хочете замінити його в раціоні, тоді це можна зробити за допомогою таких продуктів:

Кокосове масло

Йдеться про харчове кокосове масло, а не косметичне. Цей продукт здатний покращити травлення, підвищити мозкову активність, а також зміцнити імунну систему. Неочищене кокосове масло використовують для салатів та напоїв, а очищене – для випічки та смаження. Але зловживати продуктом не варто, все має бути в межах норми.

Топлене масло

У складі цього масла немає молочних білків, тому воно підійде людям, які мають непереносимість лактози. Зате топлене масло багате на вітаміни та речовини, які позитивно впливають на здоров'я. За допомогою продукту можна підтримувати здоровий рівень інсуліну. Але при гастриті, виразці та проблемах з судинами від нього краще відмовитися.

Мигдальне масло

Цей продукт рекомендують використовувати при застудних захворюваннях, грипі, кашлі, проблемах зі шлунково-кишковим трактом. Мигдальне масло допомагає нормалізувати холестерин, зміцнити імунітет та покращити пам'ять.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому дорожчає олія, і якими будуть ціни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини