Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Результат здивує: як перевірити якість ковбаси за допомогою горілки
commentss НОВИНИ Всі новини

Результат здивує: як перевірити якість ковбаси за допомогою горілки

Експерти розповіли, як можна легко перевірити якість ковбаси за допомогою горілки у домашніх умовах

17 січня 2022, 15:45 comments2087
Поділіться публікацією:

Не вся ковбаса, яку продають у магазинах, може похвалитися гарною якістю та приємним смаком. Недобросовісні виробники часто додають у продукт різні речовини. Але перевірити її якість можна за допомогою горілки. Як це зробити?

Результат здивує: як перевірити якість ковбаси за допомогою горілки

Як перевірити якість ковбаси (фото з відкритих джерел)

Експерти зазначили, що такий спосіб дуже добре підійде для перевірки копченої ковбаси. Насамперед слід уважно ознайомитися зі складом продукту. Якщо він не містить натуральних приправ, які фарбують, наприклад, паприку або червоний перець, то можна приступати до експерименту.

Візьміть склянку, налийте у неї горілки, відріжте шматочок ковбаси й опустіть у рідину. Зачекайте п'ять хвилин, витягніть і перемішайте горілку. Якщо вона набула рожевого, червоного або помаранчевого кольору, значить при виробництві ковбаси виробник додавав барвник і вона точно ненатуральна.

Нагадаємо, що овочі багаті на різні вітаміни та мікроелементи, тому обов'язково повинні бути присутніми у раціоні. Проте не всі вони однаково корисні. Технолог м'ясопереробки Павло Агапкін назвав популярний овоч, який може бути "шкідливішим" за ковбасу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерт з якості та безпеки харчових продуктів Марія Янчик дала рекомендації щодо вибору вареної ковбаси.

Читайте також, що ковбаса є одним із найпопулярніших видів м'ясних виробів, хоча цей продукт досить важко назвати корисним. У ньому може бути багато барвників, підсилювачів смаку й інших хімічних речовин. Лікар-дієтолог Олена Соломатина розповіла, яка з ковбас вважається найменш шкідливою для організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

враг коррупции

17 січня 2022, 16:27

колбасу проверяй, молоко проверяй, сметану, масло проверяй. а не охуели вы там во власти? а на кой хер нам нужны всякие контролирующие органы, всякие комитеты, комиссии? за что эти твари получают з/п? может хватит это терпеть? "государственная служба Украины по вопросам безопасности пищевых продуктов и защиты потребителей" - самый коррумпированный и бесполезный орган.


Новини