Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як вибрати хорошу варену ковбасу: цінні поради
commentss НОВИНИ Всі новини

Як вибрати хорошу варену ковбасу: цінні поради

Експерт з якості та безпеки харчових продуктів Марія Янчик дала рекомендації щодо вибору вареної ковбаси

13 жовтня 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

Варена ковбаса — універсальний продукт, за допомогою якого можна зробити смачні бутерброди, перекус на роботу або просто м'ясну нарізку до приходу гостей. Але дуже важливо вибрати якісну ковбасу, без різних добавок, щоб мінімізувати шкоду для здоров'я.

Як вибрати хорошу варену ковбасу: цінні поради

Як вибрати хорошу варену ковбасу (фото з відкритих джерел)

Експерт з якості та безпеки харчових продуктів Марія Янчик розповіла, що покупці ризикують купити в супермаркеті неякісний продукт, орієнтуючись тільки на ціну. Вважається, що чим дорожча ковбаса, тим вона краща. Але це не завжди так. При виборі м'ясної продукції важливо звернути увагу на її склад, колір і консистенцію. Якісна варена ковбаса повинна бути пружною, без грудочок, рожевого або світло-рожевого кольору, якщо вона не куряча.

Перед покупкою продукту важливо прочитати його склад і чим менше там вказано інгредієнтів, тим краще. У складі вареної ковбаси вищого сорту можуть бути свинина, яловичина, вода, яйця, сіль, молоко, цукор. Допускаються такі "ешки", як Е250, харчові фосфати, які підвищують щільність фаршу, Е451, Е450, підсилювач смаку Е621. Але ковбаса не повинна містити рослинних білків, крохмалю і механічно обробленого м'яса.

Спеціаліст зазначила, якщо ковбаса м'яка на дотик, то в ній багато води, таку купувати не варто. Плюс до всього, важливо дивитися на умови та термін зберігання продукту, який залежить від упаковки. Наприклад, ковбаса вищого сорту в натуральній оболонці може зберігатися максимум 72 години, у поліетиленовій плівці — 8-10 діб, а у вакуумній — до 15 діб.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ковбасні вироби відносять до списку не надто корисних продуктів, тому що в їх складі дуже багато солі й різних добавок, які здатні нашкодити організму. Є види ковбас, цілком безпечні для вживання, але є й ті, які слід негайно виключити зі свого раціону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини