Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яку ковбасу назвали найшкідливішою для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку ковбасу назвали найшкідливішою для здоров'я

Медики розповіли, яку ковбасу необхідно виключити з раціону, тому що вона шкодить здоров'ю

6 липня 2021, 14:25 comments1689
Поділіться публікацією:

Ковбасні вироби відносять до списку не надто корисних продуктів, тому що в їх складі дуже багато солі та різних добавок, які здатні нашкодити організму. Є види ковбас, цілком безпечні для вживання, але є й ті, які слід негайно виключити зі свого раціону.

Яку ковбасу назвали найшкідливішою для здоров'я

Яку ковбасу необхідно виключити з раціону / Фото: chmknn

Медики відзначили, що ліверна і кров'яна ковбаса займають лідируючі позиції в списку найбільш небезпечних для здоров'я, тому що вони виробляються з додаванням внутрішніх органів тварин. Це робить м'ясні вироби дуже жирними, а термічна обробка сприяє накопиченню канцерогенів в продукті, які можуть викликати серйозні захворювання нирок, печінки, серця і навіть онкологію.

Також слід обмежити в раціоні сирокопчену ковбасу з червоного м'яса, тому що в її складі дуже багато солі, тваринних жирів, які можуть підвищити рівень "шкідливого" холестерину в крові. Більш того, регулярне вживання цієї ковбаси може привести до раку товстої кишки.

Серед найбезпечніших ковбасних виробів медики відзначили сиров'ялену з м'яса птиці, тому що в ньому мало жирів і при її виробництві додають менше штучних добавок. Умовно безпечною можна також вважати сиров'ялену ковбасу, приготовану з вищих сортів м'яса.

Нагадаємо, експерт в області дієтології Віктор Тутельян розповів, що ковбасні вироби допустимо вживати 2-3 рази на тиждень, тоді вони не зашкодять організму. В іншому випадку можна спровокувати проблеми зі здоров'ям, зокрема з серцево-судинною системою. Річ у тому, що ковбаси (сосиски, сардельки) містять у своєму складі велику кількість насичених жирів і нітритів, які здатні нашкодити організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка ковбаса вважається найдорожчою у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини