Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Скільки ковбаси можна з'їсти без шкоди для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки ковбаси можна з'їсти без шкоди для здоров'я

У ковбасі містяться насичені жири

19 лютого 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Ковбасні вироби не належать до продуктів, які рекомендовано вживати при здоровому харчуванні. У їх складі є речовини, які згубно позначаються на здоров'ї. Але, якщо вживати їх не часто, тоді загрози не буде. Про це розповів експерт в області дієтології Віктор Тутельян.

Скільки ковбаси можна з'їсти без шкоди для здоров'я

скільки ковбаси можна їсти в тиждень / Фото: 1zoom.me

Фахівець відзначив, що ковбасні вироби допустимо вживати 2-3 рази на тиждень, тоді вони не зашкодять організму. В іншому випадку, можна спровокувати проблеми зі здоров'ям, зокрема з серцево-судинною системою. Річ у тому, що ковбаси (сосиски, сардельки) містять у своєму складі велику кількість насичених жирів і нітритів, які здатні нашкодити організму.

Гастроентеролог Інна Мазько зазначила, що, якщо у ковбасних виробів насичений рожевий колір, тоді він містить багато нітритів, які можуть спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Крім цього, ковбаси містять фосфати, які негативно впливають на засвоєння кальцію організмом, тим самим шкодячи кістковій системі.

Експерти підкреслюють, що раціон харчування повинен бути різноманітним і в основному складатися з продуктів, багатих на вітаміни та корисні речовини, тому ковбасними виробами краще не зловживати.

Нагадаємо, лікар-дієтолог Анжеліка Дюваль розповіла, чому не можна снідати бутербродами з ковбасою і зазначила, чим можна замінити ці продукти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що гастроентеролог Інна Мазько розповіла, що в сучасній ковбасі в кращому випадку міститься 40% м'яса, причому найчастіше його якість залишає бажати кращого. Іншу ж частину становить соя, крохмаль, желатин, харчові добавки, барвники та підсилювачі смаку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини