Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Експерт розповіла, яка небезпека ховається в сучасних ковбасах
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповіла, яка небезпека ховається в сучасних ковбасах

В сучасній ковбасі в кращому випадку міститься 40% м'яса, причому найчастіше його якість залишає бажати кращого

31 жовтня 2020, 13:56 comments1274
Поділіться публікацією:

Експерти заявили про те, що в більшості ковбасних виробів міститься всього 40 відсотків м'яса, але навіть в його якості можна засумніватися, адже воно складається з перемелених хрящів або субпродуктів. Про це пише видання newsyou.

Експерт розповіла, яка небезпека ховається в сучасних ковбасах

Яка небезпека ховається в сучасних ковбасах. Фото: unsplash

Іншу ж частину становить соя, крохмаль, желатин, харчові добавки, барвники і підсилювачі смаку, розповідає гастроентеролог Інна Мазько. Вона акцентувала увагу на тому, що нітрити, які забарвлюють ковбасу в рожевий колір, є дуже небезпечними для організму, тому як можуть спровокувати онкологічні хвороби при частому вживанні. А ось фосфати, які потрібні для підтримки вологи продукту, негативно впливають на обмін кальцію, а це може привести до рахіту або остеопорозу.

Якщо вам складно відмовитися від шкідливого перекусу, то гастроентеролог рекомендує віддати перевагу кров'яним ковбасам, які допоможуть позбутися дефіциту заліза в організмі. А також ковбасі з птиці, яка через низьку кількість жирів не зашкодить серцево-судинній системі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка ковбаса вважається найменш шкідливою. Є види ковбас, які вважаються найменш шкідливими для здоров'я. Лікар радить купувати буженину, а також сиров'ялені ковбаси, замість вареної, копченої або сирокопченої. Крім того, можна вживати бастурму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини