Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Українці часто використовують у своєму раціоні рибу і все частіше замінюють нею м'ясо. Однак, багато хто не замислюється, що не всі способи приготування риби корисні.
Приготування риби. Фото з відкритих джерел
Популярна дієтолог Ганна Столінська вказала, що смажити рибу не варто. Справа в тому, що смаження знижує вміст цінних омега-3 кислот до 85%. Експерт пропонує найкращі альтернативи.
Варто знати, що при жарінні риби на грилі втрата цінних жирних кислот становить 40-50%. Це краще, ніж смажити, але майже половина потенціалу витрачається даремно.
Експерт рекомендує натомість запікати (втрати 10-15%) або, ще краще, готувати на пару. Тут зберігаються майже всі цінності.
Але це ще не кінець. Експерт пояснює, що найбільше омега-3 знаходиться під шкірою та на кістках, тому найкраще купувати цілу рибу.
Ганна Столинська радить використовувати для риби такі спеції, як куркума, орегано, розмарин і чебрець, оскільки вони мають протизапальні властивості та покращують засвоєння омега-3.
Посуд, у якому ми готуємо рибу, також має значення. Популярні тефлонові сковорідки – поганий вибір.
Так само як металеві каструлі без покриття, які можуть реагувати з жирними кислотами омега-3. Що натомість? Дієтолог рекомендує сталеву або бамбукову пароварку, скляну або керамічну жароміцну посуд і керамічну або чавунну сковорідку.
Читайте також на порталі "Коментарі" — у раціоні людини сніданок відіграє досить велику роль. Саме тому медики часто кажуть, що від того, що ви їсте на сніданок, залежить стан вашого здоров'я та приплив сил та енергії на весь день.
Також видання "Коментарі" повідомляло – чи безпечно давати дитині гранат: відповідь дієтолога.
Новини