Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Як і скільки можна зберігати відкрите шампанське
commentss НОВИНИ Всі новини

Як і скільки можна зберігати відкрите шампанське

Експерти з провини Владислав Маркін та Юрій Гузєєв розповіли, скільки може зберігатися відкрите шампанське та як продовжити йому життя

2 січня 2022, 23:05 comments1189
Поділіться публікацією:

Шампанське – це напій, який став традиційним не лише на Новий рік, а й на будь-яке свято. Але буває так, що після свята лишається відкрита пляшка. Як довго ігристе можна зберігати у такому вигляді, щоб воно не втратило своїх властивостей?

Як і скільки можна зберігати відкрите шампанське

Як і скільки можна зберігати відкрите шампанське (фото з відкритих джерел)

Експерти з вина Владислав Маркін та Юрій Гузєєв зазначили, що смак шампанського вдасться зберегти, якщо вдасться утримати насиченість напою вуглекислим газом, який і надає йому ігристості. Загалом відкрите шампанське може простояти 2 години, потім його сенсу пити немає, оскільки воно втрачає смакові властивості. І навіть закрита пробка не може гарантувати того, що газ у напої збережеться, тому що починає відбуватися процес окислення, який погіршує смак, і вже немає тих бульбашок, що прикрашають келих із шампанським.

Зазначається, що у холодильнику добре закрита пляшка із шампанським може простояти ще 1-2 дні. І краще зберігати пляшку у горизонтальному положенні. Якщо у вас є вдома вакуумна пробка стопор, то проблем взагалі не повинно виникнути. Вона герметично закриває отвір і не дає газу виходити, тому за насиченість напою переживати немає причин. З такою пробкою шампанське може простояти ще тиждень.

Нагадаємо, що український кухар, переможець кулінарного шоу "Майстер шеф" Євген Клопотенко розповів, чим у новорічну ніч (і не лише) можна урізноманітнити смак ігристого.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що іспанські медики провели дослідження і довели, що ігристий напій корисний людям, які відчувають постійний стрес і нервову напругу.

Читайте також, якими продуктами не можна закушувати шампанське.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини